Loading

Ogentest rijbewijs

Bij Unique optiek kun je nu ook terecht voor een oogkeuring voor je rijbewijs. Onze gespecialiseerde optometristen kunnen een officieel oogonderzoek uitvoeren waarmee je je rijbewijs mag verlengen. Hierdoor hoef je geen maanden te wachten op een afspraak met een oogarts, maar zijn de onderzoeksresultaten al binnen enkele werkdagen digitaal bij de oogarts.

ogentest rijbewijs cbr

Ogentest rijbewijskeuring

Onze gespecialiseerde optometrist onderzoekt tijdens de ogentest je ogen op alle aspecten die essentieel zijn om veilig te kunnen deelnemen aan het verkeer. Na dit oogonderzoek versturen we de onderzoeksresultaten digitaal door naar een oogarts. Deze arts brengt daar een advies over uit en stuurt deze door naar het CBR. Vervolgens zal het CBR beslissen of je rijbewijs verlengd wordt. Hierover ontvang je persoonlijk bericht van het CBR.

Wanneer het CBR je dus vraagt om een oogkeuring te laten verrichten door een oogarts kunnen wij dit onderzoek voor je uitvoeren.

Onze voordelen bij een ogentest voor rijbewijskeuring

  • Direct aan de beurt, geen wachtlijst
  • Geheel volgens de officiële richtlijnen van het CBR
  • Persoonlijk en professioneel geholpen door een gespecialiseerde optometrist
  • Oogkeuring exclusief voor de regio Groot Venlo  (Limburg)
ogen laten keuren voor rijbewijs
CBR oogkeuring rijbewijs

Wat moet je meenemen naar de rijbewijs ogentest?

Wanneer je langskomt voor een ogentest voor de CBR keuring moet je de papieren voor de CBR keuring en een geldig legitimatiebewijs meenemen. Op het formulier van het CBR moet duidelijk vermeld staan dat je gekeurd moet worden door een oogarts. Houd er rekening mee dat het mogelijk is dat je ogen gedruppeld worden. Hierdoor kan het zijn dat je niet zelf terug naar huis kunt rijden.

Wat zijn de kosten voor de CBR rijbewijs keuring?
Een rijbewijskeuring  kost 99 euro. Deze kosten worden niet vergoed door je zorgverzekeraar en dien je direct bij ons te voldoen. In sommige gevallen is een aanvullend gezichtsveld onderzoek nodig. In dit geval komt er 40 euro bij. De kosten voor dit deel van je keuring zijn dus maximaal 139 euro.

Wil je meer informatie of een afspraak maken voor een oogkeuring? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!