Is mijn kind kleurenblind?

Die vraag willen we graag beantwoorden. Wij zijn gespecialiseerd in kleurenblindheid. Heb jij het vermoeden dat jouw kind kleurenblind is? Dat zou zomaar kunnen, laat hem of haar dan testen op kleurenblindheid. Vanaf het moment dat je kind nog een baby is, kan het al kleuren zien en waarnemen. Als het verschil tussen twee kleuren slecht wordt waargenomen, dan kan dit duiden op kleurenblindheid. Velen denken dat kleurenblind betekent dat je totaal geen kleuren meer kunt zien, maar het houdt in dat je moeite hebt met het onderscheiden van bepaald kleuren en tinten. De kleuren die vaak met elkaar verward worden zijn rood, groen, geel en blauw.

Kleurenblindheid komt regelmatig voor, waaronder bij 8% van de jongens en 0,5% van de meisjes. Het is mogelijk om te testen op kleurenblindheid vanaf vier jaar. De reden hiervoor is, dat peuters vaak nog moeite hebben met de benamingen van kleuren. Daarom wordt geadviseerd om pas vanaf hun vierde jaar te testen.

Is mijn kind kleurenblind?

EnChroma kleurenblind-bril voor je kind thuis proberen?

In deze vreemde tijden waarin we zoveel mogelijk afstand van elkaar houden komt Unique Optiek & Optometrie nu met de thuis-test optie.

Alle vragen aangaande de EnChroma kleurenblind bril kan je met onze specialisten vanuit huis telefonisch doornemen, waarna wij de brillen toezenden om goed voorbereid zelf te gaan testen.

Dus ben je geïnteresseerd in de kleurenblind-bril of wil je iemand hiermee verrassen? Via deze link ga je naar onze pagina om de brillen te bekijken en te reserveren. Wij staan klaar met antwoorden, advies en oplossingen. Ook op afstand!

Kleurenblind bril voor kinderen

De EnChroma bril kent vele voordelen. Wij hebben ze kort voor je op een rij gezet:

 • Maximale UV-bescherming
 • Anti-reflectie coatings
 • Anti-kras
 • Makkelijk te reinigen
 • De bril bevat een premium etui, schoonmaakdoekje en tasje
 • Brillen zonder sterkte kunnen gemakkelijk over lenzen gedragen worden
 • Het waarnemen van verbeterde kleuren en helderheid
 • Moderne monturen
 • Hoge klantbeoordeling
 • Voor kinderen en volwassenen
 • Nu ook thuis uit te proberen

Speciale brillen voor kinderen tegen kleurenblindheid

Kleurenblindheid kan verholpen worden met een speciale kleurenblindbril. Wij verkopen zelf de EnChroma bril, welke een erkende bril is op het gebied van kleurenblindheid. De EnChroma bril is een optisch hulpmiddel voor kleurenblindheid en dus geen remedie. Het ondersteunt bij het waarnemen van kleuren en tinten.

Is mijn kind kleurenblind?

Verschillende typen kleurenblindheid bij kinderen

Doe vooraf op onze website de EnChroma kleurenblindtest. Met deze test wordt er op de drie typen kleurenblindheid getest, namelijk Deutan, Protan en Tritan.

Deutan is een rood-groene kleurenblindheid, waarbij de groene kleuren worden verward met oranje en rood. Deze drie kleuren zijn onderling moeilijk te onderscheiden

De variant Protan is een type rood-groene kleurenblindheid, waarbij er niet voldoende op de rode kleur gereageerd wordt, maar juist op de groene kleur. Bij deze type kleurenblindheid lijken de kleuren groen, geel, oranje, rood en bruin allemaal op elkaar.

Ten slotte is er nog de variant Tritan die gekenmerkt wordt door blauw-gele kleurenblindheid. Deze variant is lastig om online vast te stellen en zal dus altijd fysiek getest dienen te worden. Deze variant kan veroorzaakt worden door verschillende omstandigheden zoals leeftijd of genetische factoren.

De oplossing is gelukkig simpel en binnen handbereik! De EnChroma bril helpt bij zo’n 80% van de gevallen die last hebben van een Protan- of Deutanafwijking. De EnChroma bril zorgt ervoor dat mensen die last hebben van kleurenblindheid een meer normale weergave van kleuren kunnen waarnemen.

Je kind een EnChroma kleurenblind bril laten proberen

Wil jij jouw kind een EnChroma bril laten proberen? Reserveer dan nu eenvoudig één of meerdere brillen online of maak een afspraak bij ons op locatie. Via de website kun je gemakkelijk een afspraak maken bij ons in de winkel.

Onze specialisten staan dagelijks voor je klaar om jou en je kind te voorzien van het beste advies rondom kleurenblindheid en de EnChroma bril. Zo hebben we verschillende standaard EnChroma monturen op voorraad, maar daarnaast is het ook mogelijk om de EnChroma glazen in een ander montuur te plaatsen. Zelfs multifocale of glazen op sterkte zijn een optie. Zo zit er altijd een passende oplossing tussen, waardoor jouw kind optimaal kan genieten van zijn of haar EnChroma bril, ook tijdens het sporten en op school.

Thuis je kind een EnChroma bril laten testen

Mocht je niet in de gelegenheid zijn om fysiek onze winkel te bezoeken dan hebben je ook de mogelijkheid om de brillen en glazen thuis uit te proberen. Je kunt gemakkelijk via onze site jouw favoriete monturen reserveren, waarna de brillen worden opgestuurd. Onze experts zullen telefonisch de verwachtingen en gebruiksaanwijzing met je doornemen. Daarna kun je samen met jouw kind geheel zelfstandig aan de slag met het passen en testen van de EnChroma brillen. Belangrijk om te weten is dat het 5 tot 15 minuten kan duren voordat het effect van de EnChroma glazen merkbaar is. Dit kan per persoon variëren.

Een kleurenblind bril uitproberen?

Neem contact met ons op via 077-3731453 of contact@uniqueoptiek.nl of via onderstaand contactformulier.

Contactformulier

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op via ons telefoonnummer 077-3731453 of via contact@uniqueoptiek.nl. Let op! Onze reactie kan in de spamfolder belanden.