Low Vision

Low Vision: de EnChroma® LX-serie. De nieuwste innovatie in EnChroma glazen is niet ontworpen voor het helpen van mensen met kleurenblindheid – ze zijn voor mensen met extreem slecht zicht oftewel low vision (tot het punt dat ze blind worden) en mensen met, zoals op het label staat, een leeftijdgerelateerde oogaandoening.

Meer informatie? Kom langs de opticien van Unique Optiek & Optometrie in Tegelen!

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zijn er miljoenen (mogelijk een miljard) mensen op de wereld die lijden aan ernstige vormen van visuele beperkingen / low vision.

Veel van deze visuele beperkingen ontwikkelen zich met leeftijd, ongeveer één op de drie volwassenen met een vorm van visie-verminderende oogaandoening is tegen de leeftijd van 65. De klachten beginnen zich vaak rond de leeftijd van 50 te presenteren.

Naarmate onze bevolking ouder wordt, zullen naar verwachting de leeftijdgerelateerde visuele / low vision beperkingen zoals staar, glaucoom en macula-degeneratie snel toenemen.

Bekijk route via Google Maps

Wat doen deze nieuwe EnChroma Low Vision lenzen?

Met behulp van de technologie die ze hebben ontwikkeld bij het maken van hun lenzen voor kleurenblindheid, heeft EnChroma vier lenzen gemaakt die helpen schitteringen weg te nemen en de kleurwaarneming te vergroten.

Met leeftijdgerelateerde visuele beperkingen worden onze ogen steeds gevoeliger voor schitteringen.

De gebruikelijke oplossing is om lenzen te gebruiken die het licht blokkeren en meestal ook een enorme hoeveelheid kleur die we zien wegnemen.

Deze nieuwe lenzen blokkeren de schittering en verbeteren de kleurperceptie. Naarmate we ouder worden, verliezen we ons vermogen om kleuren levendig te zien, dus zelfs als je geen andere zicht-gerelateerde aandoening heb, kan deze bril nog steeds helpen de wereld om ons heen te ervaren zoals je deed toen je jonger was.

EnChroma Low Vision specialist Unique Optiek

Benieuwd geworden naar deze nieuwe ontwikkelingen op het gebied van oogzorg en low-vision? Neem dan contact met ons op om een afspraak in te plannen bij de opticien van Unique Optiek & Optometrie in Tegelen.