Kleurenblind bril kopen

Heb je last van kleurenblindheid en ben jij van plan om een kleurenblind bril te kopen? Unique Optiek is de eerste winkel in Europa die de aangeprezen kleurenblind brillen van EnChroma mag aanmeten en verkopen. Het kopen van een kleurenblind bril is een specifieke klus en dient op de juiste manier en zorgvuldig te worden aangepakt. Onze vakkennis in oogzorg en in combinatie met de technologie van EnChroma zorgen voor een beter kleurenzicht en contrast. In 80% van de gevallen van de mensen met kleurenblindheid in Nederland biedt de EnChroma bril dé oplossing.

Voordat je een kleurenblind bril gaat kopen is het belangrijk om vooraf de kleurenblind test, ofwel EnChroma test op onze website te doen. Deze test geeft namelijk inzichten in het type kleurenblindheid, waarna onze specialist nog beter en gerichter advies kan geven voordat je overgaat tot de aanschaf van een EnChroma bril.

Kleurenblind bril

Kleurenblind brillen verschillen

Er zijn natuurlijk verschillende soorten kleurenblind brillen. Het verschil tussen deze brillen zit hem in met name in de kwaliteit van de glazen en uiteindelijk ook de prijs. De kleurenblind brillen van EnChroma zijn premium geprijsd, maar bieden wel hoogwaardige kwaliteit glazen en helpen voor 80% bij de mensen die kleurenblind zijn.

Kleurenblind bril

Daarnaast kan het type kleurenblindheid waarop de bril gericht is nog wel eens verschillen. Zo is het ene merk meer gericht op bijvoorbeeld rood/groene kleurenblindheid en de ander juist op alle typen kleurenblindheid. Verder hebben sommige merken naast brillen ook lenzen gericht op kleurenblindheid. De keuze is reuze en dus is het belangrijk dat jij je vooraf goed inleest.

Mocht je twijfelen of de EnChroma bril iets voor jou is? Dan raden we aan om langs te komen bij ons in de winkel om een bril te passen of bestel online jouw EnChroma bril om thuis te proberen.

Kleurenblind bril van EnChroma

Als je kleurenblind bent wilt het niet zeggen dat je geen kleur meer kunt zien, maar dat je moeite hebt met het zien van bepaalde kleuren en tinten. Door de lichtinval in het oog vindt er meer overlap plaats tussen kleuren en tinten, waardoor deze niet (goed) onderscheiden kunnen worden. Het gaat hierbij om de kleuren blauw, groen en rood die moeilijk te onderscheiden zijn.

Optisch hulpmiddel

De EnChroma bril is een optisch hulpmiddel voor mensen die last hebben van kleurenblindheid. De techniek is een speciale en optische technologie, genaamd Multinotch filteren. Deze techniek zorgt ervoor dat kleine stukjes licht verwijderd worden op punten waar de kleuren rood en groen elkaar het meest overlappen. Door deze techniek kunnen kleurenblinden verbeterde kleuren waarnemen en hebben ze daarnaast het vermogen om kleuren te onderscheiden en de diepte en details beter waar te nemen.

Kleurenblind bril uitproberen

Wil jij de kleurenblind bril van EnChroma uitproberen? Dat kan! Je bent van harte welkom bij ons in de winkel in Tegelen, maar daarnaast is het ook mogelijk om de kleurenblind bril thuis uit te proberen.

Onze oogspecialist zal telefonisch een aantal vragen met je doornemen, waarna jouw gekozen brillen worden toegezonden en je deze zelf thuis kunt testen. Op die manier kun je een veilige manier en op het moment dat het jou uitkomt de brillen proberen. Je reserveert eenvoudig jouw favoriete monturen via de website.

Mocht je graag langs willen komen bij ons in de winkel dan ben je van harte welkom van dinsdag t/m zaterdag vanaf half 10. Ons gediplomeerd personeel staat klaar om jou te adviseren.

Stel je eigen EnChroma bril samen

De EnChroma bril biedt dus een perfecte uitkomst voor mensen die last hebben van kleurenblindheid. Maar wat kost zo’n kleurenblind bril van EnChroma nu precies? De prijs begint vanaf €199,-, maar is afhankelijk van het montuur, de glazen en de sterkte of dat deze multifocaal dienen te zijn. Je kunt dus geheel je eigen EnChroma bril samenstellen aan de hand van jouw wensen en behoeften. Mocht je meer willen weten over de mogelijkheden of prijzen dan adviseren we je om contact met ons op te nemen.

Een kleurenblind bril uitproberen?

Neem contact met ons op via 077-3731453 of contact@uniqueoptiek.nl of via onderstaand contactformulier.

Contactformulier

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op via ons telefoonnummer 077-3731453 of via contact@uniqueoptiek.nl. Let op! Onze reactie kan in de spamfolder belanden.