Medische contactlenzen

Medische contactlenzen nodig? Unique Optiek & Optometrie is gediplomeerd specialist om medische lenzen aan te meten. Deze contactlenzen worden toegepast na bijvoorbeeld refractieve chirurgie of bij keratoconus. Procornea heeft verschillende medische lenzen ontwikkeld. Zo kun je kiezen uit vormstabiele, zachte en sclerale lenzen. Door onze ruime kennis en ervaring weten wij precies welke contactlens geschikt is voor de medische indicatie.

Kom langs de opticien van Unique Optiek & Optometrie in Tegelen!

Welke medische contactlenzen zijn er?

Wij hebben een groot assortiment aan medische lenzen. Deze hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

  • Senso KC
  • Senso KCQ
  • Senso E Min
  • Senso Semi Sclera
  • Senso Mini Sclera
  • Senso Full Sclera
  • Megasoft

Senso KC

De Senso KC is een vormstabiele lens die wordt toegepast bij milde tot gevorderde keratoconus. De contactlens heeft geen zichtbare overgangen, terwijl de progressieve asferische binnengeometrie en het uitgekiende ’Comfort Edge Design’ zorgen voor een optimaal draagcomfort.

Senso KCQ

Bij (gevorderde) keratoconus is de Senso KCQ vormstabiele lens uitstekend geschikt. Net als de Senso KC heeft deze contactlens geen zichtbare overgangen en een optimaal draagcomfort door de profressieve asferische binnengeometrie en het ’Comfort Edge Design’.

Senso E Min

De Senso E Min is de ideale oplossing voor rest-ametropie en na refractieve chirurgie. De reversed asferische binnengeometrie en het ’Comfort Edge Design’ staan garant voor een op en top draagcomfort.

Senso Semi Sclera

Een goed alternatief voor corneale lenzen is de Senso Semi Sclera lens. Ideaal wanneer een corneale lens niet goed wordt verdragen en met een zachte lens onvoldoende gezichtsscherpte wordt bereikt. De Senso Semi Sclera is verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen.

Senso Mini Sclera

Bij chronisch droge ogen of gemiddeld tot ernstige irregulaire cornea’s is de Senso Mini Sclera een goede oplossing. De lens biedt bescherming van de cornea in een bedje van vocht. Uniek is dat deze contactlens in meerdere uitvoeringen leverbaar is.

Senso Full Sclera

De Senso Full Sclera is een uitstekende keuze bij zeer irregulaire cornea’s en dé oplossing wanneer er met de Semi Sclera niet het gewenste resultaat kan worden bereikt.

Megasoft

De Megasoft is een therapeutische zachte contactlens en beschermd het oog tegen invloeden van buitenaf. De lens kan bijvoorbeeld gebruikt worden als hulpmiddel om het oogweefsel te beschermen en te herstellen.

Meer informatie?

Maar weten over medische contactlenzen en of dit de beste optie is voor jouw ogen? Neem dan contact met ons op om een afspraak in te plannen bij de opticien van Unique Optiek & Optometrie in Tegelen.

Contactgegevens

Unique Optiek & Optometrie
Kerkstraat 51
5931 NM Tegelen
077-3731453
contact@uniqueoptiek.nl

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 09.30 – 18.00
Woensdag 09.30 – 18.00
Donderdag 09.30 – 20.00
Vrijdag 09.30 – 18.00
Zaterdag 09.30 – 17.00

Meer informatie over onze medische lenzen?

Neem contact met ons op via 077-3731453 of contact@uniqueoptiek.nl of via onderstaand contactformulier.

Contactformulier

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op via ons telefoonnummer 077-3731453 of via contact@uniqueoptiek.nl. Let op! Onze reactie kan in de spamfolder belanden.