Loading...

contact lenzen venlo

WAAROM HARDE CONTACTLENZEN?

Vormvaste of harde lenzen zijn een goede optie als je contactlenzen wilt dragen, ze hebben namelijk veel voordelen ten opzichte van zachte lenzen. Ze hebben de naam minder comfortabel te zijn, maar inmiddels zijn ze al zoveel verbeterd dat dit zeker meevalt. Bekijk hier alle voordelen van de harde lenzen.

De voordelen van harde lenzen

  1. Het scherpste zicht: met een harde lens zie je scherper. Deze wordt namelijk speciaal op maat gemaakt voor jou ogen, terwijl zachte lenzen toch vaak nog een standaard vorm hebben.
  2. Ook voor moeilijke correcties: als je een simpele plus-  of minafwijking heeft, zijn er genoeg zachte lenzen die deze afwijking kunnen corrigeren. Met een moeilijkere correctie is dit vaak niet het geval en dan kom je in aanmerking voor harde lenzen.
  3. Hygiënisch: zachte lenzen zijn poreus en nemen vocht op, harde lenzen niet. Voorbeeld: je maakt makkelijker een vlak stuk plastic schoon dan een spons. Hierdoor zijn ze iets hygiënischer dan zachte lenzen die je vaker draagt (dus niet daglenzen).
  4. Voordeliger: harde contactlenzen gaan veel langer mee, waardoor je goedkoper uit kunt zijn. Ze zijn ook veel minder gevoelig voor beschadigingen.
  5. Gezonder: harde lenzen zijn nog net iets beter voor de ogen dan zachte. Ze drijven namelijk op het traanvocht, waardoor ze geen direct contact maken met onze ogen.

Op basis van jou wensen kijken we altijd welke contactlens het best bij de ogen en je leven passen. Kom langs voor meer informatie!