Over ons

Een mooie nieuwe bril, zonnebril of contactlenzen nodig? In de winkel van Unique Optiek & Optometrie vind je alles wat je van een hedendaagse opticien mag verwachten, de nieuwste collecties brillen en deskundigheid op het gebied van oogzorg, optiek (brillen en lenzen), Optometrie & Orthoptie. Zelfs wanneer je kleurenblind bent, hebben wij daar (als eerste winkel in Europa) brillen voor. Harde lenzen, zachte lenzen, multifocale lenzen of nachtlenzen. Wij helpen je graag en goed op weg en kijken met onze specialisten naar jou persoonlijke situatie en wensen uiteraard. In de regio Groot Venlo zijn wij de specialist!

Onze medewerkers staan dagelijks klaar om vragen te beantwoorden en je te adviseren.

Over ons

Zie het verschil bij Unique Optiek & Optometrie

Bovendien zijn wij ook gespecialiseerd in reparaties aan brillen. Met ambachtelijk vakmanschap maken wij de bril in ons atelier weer als nieuw! Onze opticiens staan met veel plezier klaar om de ogen te meten, vragen te beantwoorden en stijladvies te geven. Twijfel niet en maak een afspraak, want je kunt natuurlijk vrijblijvend de collecties komen bekijken en passen.

Over ons

Optimale oogzorg voor comfortabel en scherp zicht

Door de verschillende specialisaties, kunnen wij de zorg bieden die de ogen op dat moment nodig hebben. Buiten de algemene klachten zien we ook mensen die gevoelig zijn voor licht, last hebben van hoofdpijn, duizeligheid, vermoeide of branderige ogen, zelfs nek- en schouderklachten. Dit kan allemaal veroorzaakt worden door een probleem met de ogen. In twee comfortabele meet-ruimtes geven wij jou ogen de optimale zorg die ze verdienen. Onze zorg gaat veel verder dan een oogmeting. Zo is er een orthoptist, gespecialiseerd in scheelzien, dubbelzien en luie ogen, vooral bij kinderen maar ook volwassenen uiteraard.

Een sterk team voor alles omtrent brillen, contactlenzen en oogzorg

Naast de orthoptist bestaat het team verder uit 4 opticiens/ contactlensspecialisten, 1 optometrist en 1 kleurenblind-specialist. Zij verzorgen naast oogmetingen ook speciale onderzoeken, bijvoorbeeld diabetes- of glaucoomscreenings, contactlens-aanpassingen en -controles en het aanmeten van de EnChroma kleurenblind glazen (exclusief in Limburg). We werken nauw samen met huis- en oogartsen, waardoor we snel kunnen schakelen bij verdere zorg als dat nodig is. Twijfels over het zicht of de gezondheid van de ogen, maak dan een afspraak bij één van onze specialisten. Bijna alle onderzoeken worden vergoed door de zorgverzekeraar omdat wij erkend oogzorg-specialist zijn.

Bekijk route via Google Maps

Lenzen en brillen op maat

Lenzen en brillen zijn producten die het beste tot hun recht komen wanneer deze op maat gemaakt worden door een specialist.
Zowel de glazen als het montuur moeten aangepast worden naar de behoeften van de persoon die deze gebruikt, denk hierbij aan de juiste sterkte, maar ook de vorm van het montuur speelt een grote rol in het algehele comfort.
Als de bril niet goed past zal deze minder goed functioneren dan wanneer hij perfect bij de vorm van het gezicht matched.

Over ons

Contactlenzen

Contactlenzen zijn net als brillenglazen voorzien van een bepaalde sterkte, dus ook bij deze is een betrouwbare meting bepalend voor de kwaliteit van het zicht. Bij Unique Optiek & Optometrie ben je aan het juiste adres voor al deze aspecten. Voor een correcte oogmeting en advies verwijzen wij je graag naar onze contactpagina voor het inplannen van een afspraak, op onze collectiepagina kun je alvast op zoek naar een super gaaf montuur en deze reserveren.