Loading

Nachtlenzen Unique Optiek

NACHTLENZEN BIJ UNIQUE OPTIEK IN TEGELEN

Ook de wens om overdag geen lenzen meer te dragen? Dat is uitstekend mogelijk met nachtlenzen. Tijdens onze slaap corrigeren deze lenzen de ogen, zodat je overdag scherp kunt zien. Weten of nachtlenzen geschikt zijn voor jou ogen? Kom dan langs bij Unique Optiek & Optometrie in Tegelen.

Wat zijn nachtlenzen?

Nachtlenzen zijn zuurstofdoorlatende vormstabiele lenzen met een speciale vorm. Hierdoor wordt het hoornvlies langzaam platter gemaakt en verandert de sterkte van het oog. Zoals de naam al zegt, corrigeert een nachtlens de ogen terwijl we slapen. Hierdoor kan je overdag scherp zien zonder bril of contactlenzen. Ideaal wanneer je vaak last hebt van droge ogen, hooikoorts, vrijuit een sport wil kunnen beoefenen of wanneer je overdag gewoon geen bril of lenzen wil dragen.

Geschiktheid

Of nachtlenzen geschikt zijn voor de ogen, hangt af van het type correctie nodig. Zo zijn nachtlenzen alleen geschikt als je een min-sterkte hebt. Bovendien zitten er ook beperkingen aan de hoogte van de cilindersterkte die gecorrigeerd kan worden. Weten of jou sterkte geschikt is voor nachtlenzen? Stap dan gerust bij ons binnen om je eens vrijblijvend te laten informeren.

Nachtlenzen voor kinderen

Deze lenzen zijn bij uitstek geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Doordat de lenzen ’s nachts worden gedragen is het zeer veilig in gebruik, je bent er immers altijd bij als ouder zijnde. Overdag kan jou kind scherp zien zonder lenzen. Nachtlenzen hebben bij kinderen 2 effecten: enerzijds zorgen ze voor scherp zicht overdag en anderzijds gaan ze de groei van het oog tegen (hoe meer de ogen groeien, hoe meer de sterkte toeneemt). Wanneer er vroeg genoeg begonnen wordt met het dragen van nachtlenzen, kan de sterkte tot 50% geremd worden.

Nieuwsgierig of deze ook geschikt zijn voor jou kind? Kom dan eens langs in onze winkel in Tegelen.