Loading

Optometrie Unique optiek

OPTOMETRIE

Wat doet een optometrist?

Een optometrist verricht niet alleen een vakkundige oogmeting maar is opgeleid voor het herkennen van oogaandoeningen. Een optometrist heeft, in tegenstelling tot een opticien, de kennis en de mogelijkheden om te beoordelen of uw ogen gezond zijn of niet.

De optometrist mag daarvoor diagnostische farmaca gebruiken om uw ogen uitgebreid te testen. Zo kan een optometrist door middel van pupil verwijdende druppels dieper in het oog kijken.

Maar een optometrist kan ook naar de oogbewegingen kijken. Het is van groot belang dat de samenwerking van de ogen synchroon loopt. Zo kunnen er geen dubbelbeelden ontstaan wanneer u vermoeid bent bijvoorbeeld.

De optometrist geeft daarnaast ook advies op maat over brillenglazen, speciale glazen (bijv. met prisma’s), contactlenzen en hulpmiddelen voor slechtzienden. Onze optometrist werkt met de beste apparatuur in zijn vakgebied, denk hierbij aan:

  • O.C.T. scan
  • Eye-Genius (Fixatie disparatie, Prisma metingen)
  • Cornea topograaf

Hoe herkent u een opticien met een HBO optometrist in huis?

Een gediplomeerde optometrist is aangesloten bij de Optometristen Vereniging Nederland (OVN). Zijn naam is opgenomen in het OVN register en KP kwaliteitsregister paramedici als zijnde een erkend HBO optometrist. Dit wordt kenbaar gemaakt door middel van een vignet dat aan de voorzijde van de optiekzaak hangt.

De optometrist van Unique Optiek & Optometrie

Onze optometrist Yoni is werkzaam in de oogzorg bij ziekenhuizen en in de optiek branche, hierdoor heeft zij veel ervaring opgedaan. Dankzij deze ervaring kunnen wij u goed adviseren op het gebied van oogzorg. Hoe eerder een oogziekte herkend wordt, hoe sneller wij kunnen reageren om het probleem zo klein mogelijk te houden of zelfs helemaal te verhelpen.

Twijfelt u over de gezondheid van uw ogen, aarzel dan niet om een afspraak te maken. Graag tot ziens!