Orthoptie

Orthoptie bij Unique Optiek. Wist u dat kinderen vanaf 2 tot 12 jaar hun ogen het beste kunnen laten onderzoeken door een orthoptist?
Twijfels over het zicht van je kind? Of is er sprake van hoofdpijn, oogpijn, dubbelzien, verspringende of dansende letters? Of zelf last van dubbelzien, focussen of onrustig kijken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres, Unique Optiek & Optometrie heeft als enige opticien in de regio groot Venlo, naast een optometrist ook een orthoptist in huis. Hierdoor zijn we ook gespecialiseerd in orthoptie.

Orthoptie

Wat doet de orthoptist?

Onze orthoptist is gespecialiseerd in de samenwerking tussen beide ogen, oogbewegingsstoornissen, luie ogen, scheelzien, dubbelzien, brilafwijkingen bij kinderen maar ook volwassenen en specifieke hoofdpijn en -leesklachten. Ook voert de orthoptist behandelingen uit zoals oogspieroefeningen, het voorschrijven van een bril en afplaktherapie bij een lui oog.

Orthoptie

Hoe ziet het onderzoek van een orthoptist eruit?

Bij Unique Optiek & Optrometrie zijn we ook gespecialiseerd in orthoptie. Hiervoor hebben we namelijk een orthoptist in huis. De orthoptist onderzoekt de oogstand, oogbewegingen en de samenwerking. De ogen worden gedruppeld om te kijken of een bril nodig is. Hierdoor kan het zicht wat waziger worden. Het totale onderzoek duurt maximaal 1 uur. Op basis van de resultaten van het onderzoek voor orthoptie wordt een diagnose gesteld.

Wanneer uit het onderzoek naar voren komt dat een behandelplan nodig is, zullen wij advies op maat geven over hoe we deze zo goed mogelijk kunnen invullen. Wellicht met een bril, contactlenzen of een aanpassing in het dagelijks leven. Een ander plan van aanpak kan zijn om (oog)oefeningen te doen of om het oog af te plakken gedurende een aantal uren per dag.

Wij zijn tevens een gecertificeerd Myopie-Management expert voor de regio groot Venlo. Dit betekent dat we de sterkte van myopie bij kinderen proberen af te remmen. Dit zorgt voor een lagere sterkte op latere leeftijd, hierdoor hebben zij minder kans op een ernstige oogaandoening in de toekomst.

De kosten van een orthoptisch onderzoek

Aan deze onderzoeken voor orthoptie zijn kosten verbonden. De kosten voor deze onderzoeken worden vergoed door de zorgverzekeraar.

 

Voordelen van orthoptie bij Uniek Optiek

  • Geen wachtlijsten zoals in het ziekenhuis
  • Directe lijnen met de huis en/of oogarts
  • Professioneel en toch persoonlijk
  • Optometrist én orthoptist onder hetzelfde dak
  • Geen klinische omgeving, hierdoor prettig voor kinderen

 

Maak nu een afspraak voor orthoptie

Kinderen maar ook volwassenen met oogproblemen worden gezien door de vakkundige orthoptist bij Unique Optiek & Optometrie.

Indien je een afspraak wilt maken of nog vragen heeft over dit oogzorg-traject, dan kan je ons altijd bellen: 077-3731453 of contact opnemen per mail: optometrie@uniqueoptiek.nl. Of loop eens binnen, onze collega’ staan klaar om deze vragen te beantwoorden. Vanuit Tegelen, Reuver, Belfeld, Blerick en Venlo staat je zo bij ons op de stoep!

Meer informatie over orthoptie?

Neem contact met ons op via 077-3731453 of contact@uniqueoptiek.nl of via onderstaand contactformulier.

Contactformulier

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op via ons telefoonnummer 077-3731453 of via contact@uniqueoptiek.nl. Let op! Onze reactie kan in de spamfolder belanden.