Kleurenblind test

Met de online kleurenblind test van EnChroma ontdek je al snel of je kleurenblind bent. Je ontvangt na de EnChroma test direct aanvullende informatie over kleurenblindheid en de verschillende vormen daarvan. Je weet dan gelijk of je in aanmerking komt voor een kleurenblind bril! Start nu hieronder de gratis kleurenblind test.

De uitslag van de EnChroma test

Mensen met een normaal kleurzicht kunnen de verborgen vorm in alle of bijna alle testomstandigheden zien. Wanneer mensen met een normaal kleurzicht de EnChroma bril dragen, zien ze een “color boost”-effect. De kleuren lijken te “knallen” met een buitengewone levendigheid. Dit effect, “chromatische contrastverbetering” genoemd, is hoe deze lens ook mensen met kleurenblindheid helpt.

Er zijn verschillende typen kleurenblindheid:

  1. Deutan
    ‘Deutans’ zijn mensen met ‘deuteranomalie’, een soort rood-groene kleurenblindheid waarin de groene kegeltjes niet genoeg groen detecteren en te gevoelig zijn voor geel, oranje en rood.Groen, rood en geel kunnen zij moeilijk onderscheiden. Het kan ook moeilijk zijn om het verschil te zien tussen blauw en paars of roze en grijze kleuren.
  2. Protan
    Protan is een type rood-groene kleurenblindheid, waarbij de rode kegeltjes in het oog niet voldoende rood licht detecteren, maar in plaats daarvan meer op groen licht reageren. Het gevolg hiervan is dat kleuren als groen, geel, oranje, rood en bruin veel op elkaar lijken.
  3. Tritan
    Dit type wordt gekenmerkt door een verlies aan kleur voor blauw- en geeltinten. Dit type kleurenblindheid kan veroorzaakt worden door leeftijdsgebonden factoren, genetische factoren en blootstelling aan bepaalde toxines zoals kwik.Een complete diagnose is niet mogelijk bij online testen.

De brillen zijn het meest effectief voor rood-groene kleurenblindheid. Bij 80% van de mensen met een Protan- of Deutanafwijking bieden ze een uitkomst. Meestal direct, maar het kan ook even duren voor veranderingen zichtbaar worden.

Kleurenblind test

Over de online kleurenblind test

Bij Unique Optiek & Optometrie begrijpen we dat jouw zicht een cruciale rol speelt in de kwaliteit van je dagelijks leven. Daarom introduceren we een nieuwe service die nog een stap verder gaat in onze toewijding aan jouw ooggezondheid: een online kleurenblind test van EnChroma.

EnChroma is een gerenommeerd merk dat wereldwijd bekend staat om haar innovatieve producten en diensten voor kleurenblindheid. Ze hebben een revolutionaire kleurenblind test ontwikkeld die het mogelijk maakt om kleurenblindheid snel en eenvoudig te detecteren. Deze kleurenblind test is ontworpen om kleurenblindheid te identificeren door middel van een reeks beelden die speciaal zijn ontworpen om jouw vermogen om verschillende kleuren te onderscheiden, te testen.

De online EnChroma kleurenblindtest die wij aanbieden, stelt je in staat om deze test te doen in het comfort van je eigen huis en op een tijdstip dat jou het beste uitkomt. Je hebt alleen een computer, tablet of smartphone met een internetverbinding nodig.

Het gebruik van de test is eenvoudig. Je wordt door een reeks afbeeldingen geleid waarbij je gevraagd wordt wat je ziet. De resultaten worden direct gegenereerd en geven je een indicatie van de aan- of afwezigheid van kleurenblindheid en het type, als dat van toepassing is.

Bij Unique Optiek & Optometrie zijn we toegewijd aan het leveren van kwaliteitszorg voor jouw zicht. Of het nu gaat om het aanbieden van de nieuwste brillen en contactlenzen, het uitvoeren van gedetailleerde oogonderzoeken, of het aanbieden van deze innovatieve online EnChroma kleurenblindheidstest, jouw visuele gezondheid is onze topprioriteit.

Kleurenblind test

EnChroma kleurenblindbril testen?

EnChroma bril proberen? Dan kan je altijd een afspraak maken met een van de specialisten van Unique Optiek & Optometrie in Tegelen. We hebben de standaard monturen op voorraad.

Indien je liever zelf een montuur uitzoekt, dan is dit ook mogelijk. Houd dan wel rekening met een langere levertijd, aangezien dit maatwerk betreft. Voor meer informatie over de kleurenblind test kun je uiteraard ook contact met ons opnemen.

Neem contact met ons op via 077-3731453 of contact@uniqueoptiek.nl of via onderstaand contactformulier. Volg ons ook op Facebook & Instagram voor leuke acties.

Een kleurenblind bril uitproberen of meer informatie?

Neem contact met ons op via 077-3731453 of contact@uniqueoptiek.nl of via onderstaand contactformulier.

Contactformulier

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op via ons telefoonnummer 077-3731453 of via contact@uniqueoptiek.nl. Let op! Onze reactie kan in de spamfolder belanden.

EnChroma kleurenblind brillen

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws omtrent nieuwe collecties, aanbiedingen en informatie van Unique Optiek & Optomotrie.

Nieuwsbrief