Myopie management experts Venlo

Myopie management experts in de regio venlo. Bijziendheid of myopie is een veel voorkomende afwijking die wordt gekenmerkt door het feit dat je dichtbij prima kunt zien maar dat het zicht bij langere afstanden steeds slechter wordt. Zowel op jonge als oude leeftijd kan iemand last hebben van deze afwijking maar zeker bij kinderen van zes tot en met zeventien jaar is het belangrijk om hier extra goed op te letten. Het idee dat de zoon, dochter last heeft van bijziendheid? Myopie Management Expert Unique Optiek & Optometrie in Tegelen helpt graag om de klachten te verminderen en de ogen van je kinderen zo goed mogelijk te verzorgen en beschermen.

Meer informatie? Kom langs de opticien van Unique Optiek & Optometrie in Tegelen!

Myopie management

Verminder klachten

Verminder klachten bij myopie met goed aangemeten brillenglazen of contactlenzen. Wanneer je last heb van bijziendheid, komt dit in de meeste gevallen door het feit dat het oog te lang is. De ogen werken immers door licht samen te brengen op één punt op het netvlies zodat er een scherp beeld wordt gevormd. Als de ogen te lang zijn, ligt het punt waarop het beeld samenkomt voor het netvlies, in plaats van erop. Het beeld wordt hierdoor niet scherp waardoor je wazig ziet maar ook last kunt krijgen van hoofdpijn, vermoeide ogen en andere klachten. Een bril of contactlenzen met negatieve sterkte zorgen ervoor dat het brandpunt op het netvlies komt te liggen.

 

Wat kunnen wij betekenen bij bijziendheid?

Bijziendheid is een afwijking die met verloop van tijd kan verergeren. Zeker bij jonge kinderen in de groei. Hoe erger de afwijking, des te groter is de kans op vervelende oogaandoeningen als glaucoom, staat en zelfs netvliesloslating. Het is daarom belangrijk om hier op tijd bij te zijn.

Als officieel Myopie Management Expert bieden we u graag een aantal verschillende adviezen en mogelijkheden:

  • Het meest toegankelijke advies dat we kunnen geven heeft vooral te maken met het dagelijks leven. Het is namelijk belangrijk dat je niet te lang of te vaak naar een scherm blijft kijken. De ogen wennen dan teveel aan het kijken naar dichtbij. Daarnaast is het goed als de zoon of dochter minimaal twee uur per dag buiten speelt.
  • Manage myopie met behulp van lenzen. Bij Unique Optiek & Optometrie hebben wij lenzen in het assortiment die speciaal zijn ontwikkeld voor mensen met bijziendheid. Deze lenzen hebben met name bij jongere mensen een remmende werking op de sterkte

Een goede specialist kijkt verder; die kijkt naar een behandeling op de lange termijn. Een therapie binnen onze eigen praktijk, maar ook daarbuiten in samenwerking met alle betrokken partijen. Dat is waar myopie management om draait. Myopie management vereist ervaring, expertise en up-to-date kennis.

 

Myopie management? Neem contact met op met Uniek Optiek

Vermoed je dat je kind bijziend is? Twijfel dan niet en neem contact met ons op. Unique Optiek & Optometrie kan als Myopie Management Expert helpen de klachten en risico’s te verminderen.

Meer informatie over Myopie management?

Neem contact met ons op via 077-3731453 of contact@uniqueoptiek.nl of via onderstaand contactformulier.

Contactformulier

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op via ons telefoonnummer 077-3731453 of via contact@uniqueoptiek.nl. Let op! Onze reactie kan in de spamfolder belanden.