Loading

wat zijn vormvaste contactlenzen hoofd breed

WAT ZIJN VORMVASTE CONTACTLENZEN?

Nederland behoort tot de wereldtop qua percentage mensen dat contactlenzen draagt. Op dit moment draagt ongeveer 26% van alle contactlensdragers vormvaste lenzen en zijn de dragers van zachte contactlenzen in de meerderheid met 74%. En dat terwijl harde lenzen heel veel voordelen hebben!

Vormvaste lenzen geven het scherpste zicht en zijn het allerbeste voor de gezondheid van uw ogen. Vormvaste lenzen zijn de verbeterde versie van de vroegere harde lenzen. Het materiaal is tegenwoordig minder hard. Vormvaste lenzen laten voldoende zuurstof door. Daardoor kunnen uw ogen optimaal ademen. Vormvaste lenzen zijn niet zo gevoelig voor beschadigingen als andere lenzen. Ze gaan langer mee en zijn goedkoper.

Het plezierige van vormvaste lenzen is dat u gewoon vergeet dat u ze draagt. Tegenwoordig zijn er alleen nog maar lenzen die gemaakt zijn van materialen die voldoende zuurstof doorlaten. Hierdoor kunt u lang veilig lenzen dragen.

Voorwaarde voor het veilig dragen van contactlenzen is een regelmatige controle en goede verzorging van uw ogen en lenzen. Daarom is het verstandig om uw ogen en lenzen regelmatig door ons te laten controleren. Ons personeel is daarvoor opgeleid en is op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Alleen een contactlensspecialist kan bepalen of uw huidige lenzen nog voldoen voor uw ogen. Vervang daarom niet zelf uw lenzen, maar doe dit altijd in overleg met onze contactlensspecialist. Zo kunt u verantwoord en met veel plezier lenzen blijven dragen!

wat zijn vormvaste contactlenzen