Loading

unifocale brillenglazen2

UNIFOCALE BRILLENGLAZEN VOOR DICHTBIJ OF VERAF

Unifocale brillenglazen zijn glazen op één sterkte en corrigeren dus of dichtbij, of veraf (niet op de tussenliggende afstanden). Ze worden gebruikt om bijziendheid of verziendheid te verhelpen.

Bijziendheid en verziendheid

Een normaal mens heeft een bepaalde afstand van waar het oog nog moeiteloos scherp kan zien, zowel in de verte als dichtbij. Liggen zowel het punt waarop u in de verte als het punt waarop u dichtbij moeiteloos scherp kunt zien vóór de normale afstand, dan spreken we van bijziendheid. Liggen deze punten juist achter de normale kijkafstand, dan spreken we van verziendheid. Beide kunnen verholpen worden door een glas dat zo geslepen is dat de punten weer op de ‘normale’ lijn komen te liggen. Dit is noodzakelijk, omdat het oog anders continu zelf moeite doet om het zicht te herstellen. Hierdoor kunt u hoofdpijn krijgen of zelfs concentratieproblemen en vermoeide ogen. Vermoedt u dat uw ogen toe zijn aan een steuntje in de rug, laat dan altijd uw ogen meten.

Bijziendheid (myopie): 'min-glazen'

Gaat u steeds dichter bij de televisie zitten of knijpt u vaak met de ogen? Vaak is dit een teken dat u moeite heeft met in de verte kijken. Negatieve brillenglazen (‘min-glazen’) zorgen ervoor dat u weer zonder knijpen ook in de verte scherp kunt zien.

Verziendheid (hypermetropie): 'plus-glazen'

Als verziende heeft u moeite met lezen en krijgt u daarbij snel hoofdpijn. Met positieve brillenglazen (‘plus-glazen’) kan dit ongemak verholpen worden.

Er zijn nog veel meer zaken om rekening mee te houden, maar het voert te ver om daar diep op in te gaan. Waar het om gaat is dat u weer goed kunt zien zonder daarvoor moeite te hoeven doen! U kunt ons altijd vragen om een oogmeting of meer informatie.

unifocaal 2 naast