Loading...

POLARISERENDE ZONNEGLAZEN VAN HOYA: OPTIMAAL ZICHT BUITENSHUIS

Zonlicht wordt op verschillende manieren weerkaatst en kan zo zorgen voor onaangename, verblindende schitteringen. Overbelasting van de ogen en visueel ongemak tijdens het autorijden of  sporten kunnen hier het gevolg van zijn. De polariserende zonneglazen van HOYA zijn speciaal ontwikkeld om deze ongemakken te voorkomen. Daarnaast maken deze brillenglazen uw wereld letterlijk een stukje mooier. Dit komt door de speciale manier van lichtfiltering, wat zorgt voor een helder, kleurrijk en intenser zicht. Wij van Unique Optiek & Optometrie vertellen u er graag meer over. Wist u bijvoorbeeld dat de polariserende zonneglazen van HOYA uw ogen meer bescherming bieden dan een traditionele zonnebril?

Polariserende zonneglazen versus de traditionele zonnebril

Traditionele zonnebrillen laten zowel de horizontale als verticale lichtgolven in gelijke mate door. Polariserende zonneglazen daarentegen filteren de lichtgolven die schittering veroorzaken en laten op deze manier alleen de lichtstralen door die uw ogen eenvoudig kunnen verwerken. Daglicht bestaat namelijk uit lichtgolven die in willekeurige richting op ons afkomen. Wanneer licht op een gladde oppervlakte weerkaatst (denk aan water, glas, sneeuw of een nat wegdek), wordt het gepolariseerd in de eerder genoemde verticale en horizontale lichtgolven. De verticale lichtgolven geven bruikbare informatie over kleur en contrast, maar de horizontale golven veroorzaken een optische verstoring in de vorm van een schittering.

Voordelen polariserende zonneglazen

• Minder vermoeide ogen

• Beter kleurcontrast

• Minder schittering

• 100% UV-bescherming

De voordelen van polariserende zonneglazen van HOYA

Door de filtering die plaatsvindt bij een polariserende zonnebril, worden hinderlijke schitteringen geneutraliseerd en krijgt u minder vermoeide ogen. Dit zorgt weer voor een optimaal kijkcomfort. Met de polariserende zonneglazen van HOYA bent u dus verzekerd van een helder, rustig en contrastrijk zicht, waarbij u maximale kleurintensiteit ervaart. Ook prettig: het feit dat de lenzen 100% UV-bescherming bieden.

Onmisbare brillenglazen voor buiten

De bovenstaande eigenschappen maken de polariserende zonneglazen van HOYA onmisbaar voor buiten. Bent u overgevoelig voor licht? Dan zijn deze brillenglazen ook zeer geschikt. Met name op zonnige dagen of tijdens het rijden, wanneer er sprake is van een nat wegdek, is het aan te raden om een zonnebril met HOYA polariserende zonneglazen te dragen.

Kortom: bent u op zoek naar goede zonneglazen die hinderlijke en soms gevaarlijke reflecties voorkomen én die uw wereld een stukje mooier maken? Dan zijn de polariserende zonneglazen van HOYA wellicht iets voor u. Stap gerust eens binnen bij onze winkel in Tegelen. Het team van Unique Optiek & Optometrie staat paraat om u te adviseren.