Loading...

Tips om je ogen gezond te houden

TIPS OM JE OGEN GEZOND TE HOUDEN

Het behoud van een goede gezondheid van onze ogen. Hoewel problemen met het gezichtsvermogen vaak worden veroorzaakt door aan de leeftijd gerelateerde oogaandoeningen, betekent dit niet dat we de zorg voor ons gezichtsvermogen kunnen verwaarlozen, zelfs als we jong zijn – onze ogen controleren en zorgen voor ons gezichtsvermogen wordt belangrijker naarmate we ouder zijn worden.

We moeten onze ingebouwde afweer hierbij helpen, zoals onze oogleden, wimpers en hoornvliezen – de heldere koepels die de iris en de pupil beschermen. We kunnen ook aanvullende stappen nemen om onze ogen te beschermen en ze fit en gezond te houden.

Hier een aantal praktische tips:

Besteed aandacht aan veranderingen in uw visie

Tekenen en symptomen waar u op moet letten, zijn plotselinge wazige of dubbelbeelden in één of beide ogen; plotseling of geleidelijk verlies van zicht; vernauwing of plotselinge vermindering van uw gezichtsveld; blinde, donkere of rode vlekken in uw gezichtsveld; moeite met zien bij weinig licht; flitsen van licht, drijvers of oogpijn. Als u een van deze bijwerkingen opmerkt, neem dan onmiddellijk contact op met uw dichtstbijzijnde oogzorgspecialist (opticien, optometrist of oogarts).

Noteer uw familiegeschiedenis

Houd rekening met de gezondheids- en gezondheidsgeschiedenis van uw gezin in het algemeen. Weet u of iemand in uw familie last heeft van diabetes, of een voorgeschiedenis heeft van leeftijdsgebonden maculaire degeneratie, glaucoom of hoge bloeddruk? Vraag uw familieleden over hun ooggezondheid en algemene gezondheidsgeschiedenis. Het is belangrijk om te weten of iemand is gediagnosticeerd is met dit soort ziekten of aandoeningen, omdat sommige erfelijk zijn. Elk van deze eigenschappen kan uw risico op oogziekten of oogaandoeningen vergroten.

Gebruik een veiligheidsbril

Draag een veiligheidsbril wanneer schade aan de ogen mogelijk is, bijvoorbeeld met huisverbetering zoals tuinieren of het gebruik van snij- of slijpmachines. Zelfs als u dit buiten doet, moet u overwegen een veiligheidsbril te dragen.

Bescherming tegen UV-stralen

Draag een bril of zonnebril die 100% van de schadelijke ultraviolette stralen van de zon blokkeert wanneer u overdag buiten bent, zelfs op bewolkte dagen.

Emissie van blauw licht

Kunstmatige lampen en digitale schermen genereren een hoeveelheid blauw licht die als schadelijk is aangemerkt. Neem regelmatig een pauze vanaf uw computerscherm en bescherm beschermende lenscoatings die de hoeveelheid blauw licht verminderen die wordt uitgestraald door moderne lampen en digitale apparaten.

Blijf gezond

Uw dieet is belangrijk. Antioxidanten kunnen het risico op cataract verminderen. Het eten van vis die rijk is aan omega-3-vetzuren kan ook het risico op maculaire degeneratie verminderen. Drink regelmatig water, we hebben het nodig om tranen te produceren. Als je droge ogen hebt, overweeg dan om kunstmatige traanvocht te gebruiken.

Vermijd roken!

Het is bekend dat het het risico op het ontwikkelen van aan leeftijd gerelateerde oogziekten zoals cataract en maculaire degeneratie verhoogt.

Beweeg regelmatig

Wat goed is voor uw algemene gezondheid, is meestal ook goed voor uw ooggezondheid.

Sommige van deze tips lijken voor de hand liggend, maar dat zijn meestal degenen die het gemakkelijkst te vergeten zijn. Anderen kunnen bijna onbekend zijn, zoals de emissie van blauw licht uit het kunstlicht dat wordt uitgestraald door moderne lampen en schermen. Ongeacht welke, u moet deze tips overwegen en proberen sommige ervan in een normale routine om te zetten. Je zult het belang later zien. Letterlijk!

tab afbeeldingen unique optiek

Meer Nieuws

ZORGVERDUBBELAAR BIJ UNIQUE OPTIEK & OPTOMETRIE

Hoewel problemen met het gezichtsvermogen vaak worden veroorzaakt door aan de leeftijd gerelateerde oogaandoeningen, betekent dit niet dat we de zorg voor ons gezichtsvermogen kunnen verwaarlozen.

B.I.G. Vision® Oogmeetdag op donderdag 9 september

Hoewel problemen met het gezichtsvermogen vaak worden veroorzaakt door aan de leeftijd gerelateerde oogaandoeningen, betekent dit niet dat we de zorg voor ons gezichtsvermogen kunnen verwaarlozen.

IK ZIE, IK ZIE WAT JIJ NIET ZIET… NAUWKEURIGER METEN DAN OOIT DANKZIJ DNEye®

In onze huidige wereld van overmatig gebruik van extreme bijvoeglijke naamwoorden zoals ‘episch’ of het toevoegen van ‘-mega’ aan een evenement, wordt het moeilijk om erachter te komen wat een echt probleem is versus wat een hype is.

Digitale oog-spanning een probleem van de 21e eeuw

In onze huidige wereld van overmatig gebruik van extreme bijvoeglijke naamwoorden zoals ‘episch’ of het toevoegen van ‘-mega’ aan een evenement, wordt het moeilijk om erachter te komen wat een echt probleem is versus wat een hype is.

De Eyewear Trends van 2021

We zijn verheugd over wat komen gaat met betrekking tot de bril-mode in 2020. Op basis van de mode-bladen hebben we ze teruggebracht tot deze 5 trends die zullen worden gespot bij beroemdheden en stijliconen.

Bril-ontwerpen van Cari Zalloni verwierven een cult-aanhang in de jaren tachtig

Spike Lee en Run DMC namen ze op in urban fashion. Tegenwoordig worden ze gevierd als echte klassiekers, ook buiten de hiphop-gemeenschap.

Wat is Astigmatisme?

Astigmatisme is een veelvoorkomend probleem met het gezichtsvermogen. Het veroorzaakt een wazig beeld dat in de meeste gevallen kan worden gecorrigeerd. Hier is hoe het werkt.

Gratis Lenzencheck bij Unique Optiek & Optometrie

Regelmatig last van vermoeide ogen? Zie je de laatste tijd onscherp? Heb je branderige en of gevoelige ogen? Meld je dan nu aan voor de gratis lenzencheck!