Loading...

Digitale oog spanning de zwarte pest van de 21e eeuw 1 test

DIGITALE OOG-SPANNING EEN PROBLEEM VAN DE 21E EEUW

In onze huidige wereld van overmatig gebruik van extreme bijvoeglijke naamwoorden zoals ‘episch’ of het toevoegen van ‘-mega’ aan een evenement, wordt het moeilijk om erachter te komen wat een echt probleem is versus wat een hype is. Ik ben niet in “hype-modus” wanneer ik zeg dat digitale vermoeidheid van de ogen een epidemie is en een pandemie wordt in onze moderne digitale samenleving.

Er zijn echter geen betere woorden om uit te kiezen. Verslaafd zijn aan onze telefoons, tablets, games en schermen is geen ziekte, hoewel de maatschappelijke invloeden besmettelijke eigenschappen hebben. De iPhone heeft net zijn 10e verjaardag gevierd en de verslaving is in de loop van de tijd verspreid. Als een stukje technologie dat onze maatschappij infiltreert en ons gedrag verandert, is dat een relatief korte tijd in vergelijking met wanneer de radio, tv en pc het gedrag van mensen vóór hun bestaan hebben beïnvloed.

Digitale oog spanning

Digital spaning op het oog zal niemand doden. Dus waarom zorg?

De meest voorkomende klacht met betrekking tot digitale vermoeidheid van de ogen  is fluctuatie van het gezichtsvermogen. Waarom gebeurt dit? De focus-oogspieren worden gestrest door kijken naar schermen op 25-35 cm . Het is moeilijk om scherp te stellen op een scherm vanwege het blauwe licht dat ze uitzenden. Dus terwijl de ogen op zoek zijn naar een doelwit (scherm met achtergrondverlichting) om te vergrendelen, worden ze gestresst. Deze buitensporige herhaalde beweging geeft de spier met het onvermogen om te ontspannen en dit wordt verder verergerd door het creëren van een spier-geheugenrespons. Zo zijn de oogspieren consequent actief.

Je kunt tijdelijk spiergeheugen simuleren met de “floating arms trick”. Ga in een smalle deuropening staan. Druk zo stevig mogelijk tegen de achterkant van je polsen tegen het deurkozijn. Ga vervolgens weg van de deuropening en laat je armen slap naar beneden vallen. Behalve dat ze dat niet zullen doen! Ze zullen  weg draaien van je lichaam. In essentie “duwen” je ogen uur na uur op het scherm. Wanneer je hoofd fysiek van het scherm af beweegt, denken je ogen nog steeds dat ze zich voor het scherm bevinden en dus een fluctuerend zicht vanwege accommoderende lock-up.

Meer Nieuws

ZORGVERDUBBELAAR BIJ UNIQUE OPTIEK & OPTOMETRIE

Hoewel problemen met het gezichtsvermogen vaak worden veroorzaakt door aan de leeftijd gerelateerde oogaandoeningen, betekent dit niet dat we de zorg voor ons gezichtsvermogen kunnen verwaarlozen.

B.I.G. Vision® Oogmeetdag op donderdag 9 september

Hoewel problemen met het gezichtsvermogen vaak worden veroorzaakt door aan de leeftijd gerelateerde oogaandoeningen, betekent dit niet dat we de zorg voor ons gezichtsvermogen kunnen verwaarlozen.

IK ZIE, IK ZIE WAT JIJ NIET ZIET… NAUWKEURIGER METEN DAN OOIT DANKZIJ DNEye®

In onze huidige wereld van overmatig gebruik van extreme bijvoeglijke naamwoorden zoals ‘episch’ of het toevoegen van ‘-mega’ aan een evenement, wordt het moeilijk om erachter te komen wat een echt probleem is versus wat een hype is.

Tips om je ogen gezond te houden

Hoewel problemen met het gezichtsvermogen vaak worden veroorzaakt door aan de leeftijd gerelateerde oogaandoeningen, betekent dit niet dat we de zorg voor ons gezichtsvermogen kunnen verwaarlozen.

De Eyewear Trends van 2021

We zijn verheugd over wat komen gaat met betrekking tot de bril-mode in 2020. Op basis van de mode-bladen hebben we ze teruggebracht tot deze 5 trends die zullen worden gespot bij beroemdheden en stijliconen.

Bril-ontwerpen van Cari Zalloni verwierven een cult-aanhang in de jaren tachtig

Spike Lee en Run DMC namen ze op in urban fashion. Tegenwoordig worden ze gevierd als echte klassiekers, ook buiten de hiphop-gemeenschap.

Wat is Astigmatisme?

Astigmatisme is een veelvoorkomend probleem met het gezichtsvermogen. Het veroorzaakt een wazig beeld dat in de meeste gevallen kan worden gecorrigeerd. Hier is hoe het werkt.

Gratis Lenzencheck bij Unique Optiek & Optometrie

Regelmatig last van vermoeide ogen? Zie je de laatste tijd onscherp? Heb je branderige en of gevoelige ogen? Meld je dan nu aan voor de gratis lenzencheck!