Loading

NACHTLENZEN CORRIGEREN UW OGEN TERWIJL U SLAAPT

Nachtlenzen® draagt u ’s nachts. Hierdoor kunt u overdag scherp zien zonder bril of lenzen. Ideaal voor iedereen met een actieve levensstijl, mensen die vaak last hebben van droge ogen en voor iedereen die liever geen bril draagt. Nachtlenzen® geven u comfort en vrijheid wanneer dit het belangrijkst is, namelijk als u wakker bent.

Hoe werken deze lenzen?

Het is eigenlijk best simpel. Voordat u naar bed gaat, doet u de Nachtlenzen® in. Daarna kunt u direct uw bed induiken voor een goede nachtrust. Tijdens uw slaap corrigeren de lenzen uw ogen. De lenzen komen niet direct in contact met uw hoornvlies, maar drijven op een laagje traanvocht. Door de speciale vorm van de lens vervormt de traanfilm het hoornvlies een beetje. Door die correctie van uw hoornvlies kunt u overdag scherp zien. Het effect is niet blijvend. Als u stopt met het dragen van Nachtlenzen®, keren uw ogen vanzelf terug naar hun oorspronkelijke vorm.

Nachtlenzen aanmeten

Het aanmeten van Nachtlenzen® gebeurt met behulp van een corneatopograaf. Met dit apparaat brengen we de vorm van uw ogen nauwkeurig in kaart. Vervolgens wordt uw sterkte opgemeten én wordt de correctie bepaald die nodig is om ervoor te zorgen dat u weer scherp kunt zien. Met de juiste gegevens worden uw Nachtlenzen® perfect op maat gemaakt en enkele dagen later kunt u deze komen ophalen bij ons in de winkel.

Controles door de contactlensspecialist

Wanneer u de lenzen komt ophalen laat onze contactlensspecialist u zien hoe u Nachtlenzen® moet inzetten, uithalen en reinigen. Na een nacht dragen komt u weer bij ons langs om uw ogen te laten controleren. Dit herhalen we na een week en na drie weken. Daarna is enkel elk half jaar nog een controle nodig.

Nachtlenzen onderhoudspakket

U wilt uw Nachtlenzen® natuurlijk in goede conditie houden. Het reinigen van de lenzen is daarom erg belangrijk. Met het Nachtlenzen® onderhoudspakket bent u verzekerd van een goede verzorging. In het pakket zitten 2 flessen Menicare Pure voor de dagelijkse reiniging en het bewaren en inzetten van uw Nachtlenzen®, verder bevat het 5 setjes Progent, een extra intensieve maandelijkse reinigingsbehandeling. Met dit pakket blijven uw lenzen in topconditie.

De voordelen van Nachtlenzen:

  • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen
  • Geen last meer van droge ogen
  • Geen last meer van stofjes en vuiltjes achter uw lenzen
  • Ultieme vrijheid
  • De ideale oplossing voor sporters
  • Het effect is omkeerbaar
  • Geen zonnebril op sterkte nodig

Zijn Nachtlenzen ook iets voor u?

Nachtlenzen® zijn voor veel mensen de ideale oplossing, echter zijn ze niet voor iedereen geschikt. De lenzen corrigeren sterktes tot -4 en niet elke cilinder kan volledig worden gecorrigeerd.

Wilt u meer informatie over Nachtlenzen® of bent u benieuwd of Nachtlenzen® ook geschikt zijn voor uw ogen? Dan bent u van harte welkom bij Unique Optiek & Optometrie in Tegelen. Wij vertellen u er graag alles over.