Loading

MiSight 1Day daglenzen 1

MISIGHT® 1 DAY: DAGLENZEN VOOR KINDEREN DIE BIJZIENDHEID AFREMMEN

Bijziendheid. Wat is het? Waarom komt het steeds vaker voor bij kinderen? En wat kunt u er tegen doen? De MiSight® 1 day daglenzen kunnen bijziendheid remmen.

Bijzienden zien dichtbij goed, maar veraf juist wazig. Dit komt omdat het object waar naar gekeken wordt niet meer óp het netvlies, maar ervóór wordt afgebeeld. Door een correctie met een min-sterkte (bijvoorbeeld met een bril) wordt het zicht weer scherp. Maar is het daarmee opgelost? Het draait bij bijziendheid niet alleen om scherp zicht, maar ook om wat er binnenin het oog gebeurt. Unique Optiek & Optometrie in Tegelen vertelt u graag meer.

Bijziendheid (myopie): voorkomen is beter dan genezen

Wat we vaak zien bij bijziendheid, de wetenschappelijke term is ‘myopie’, is dat het oog in de aslengte langer wordt. Zie het als een ballon die te ver oprekt: hoe sterker de bijziendheid, hoe dunner de wanden van het oog worden.

Is bijziendheid dan gevaarlijk? Nee dat hoeft niet, maar (hoge) bijziendheid verhoogt het risico op verschillende oogaandoeningen aanzienlijk.1 Juist kinderen zijn een kwetsbare groep: bijziendheid ontwikkelt zich het snelst tussen de 6 en 17 jaar oud.2

Onder andere door de veranderende lifestyle (minder buiten spelen en meer op de tablet en smartphone) gaat het zicht van onze jeugd hard achteruit.3 Niet alleen worden jongeren eerder bijziend, maar ook worden ze sterker bijziend.4 Om hun ogen te beschermen is het belangrijk om bijziendheid op tijd te herkennen en eventuele verergering zoveel mogelijk te remmen.

MiSight® 1 day. De kinderdaglens die bijziendheid afremt

Bij Unique Optiek & Optometrie zijn we trots dat we als specialisten hulp kunnen bieden in de vorm van MiSight® 1 day daglenzen. MiSight® 1 day is de eerste zachte contactlens waarvan bewezen is dat deze het verergeren van bijziendheid vermindert.5 In vergelijking met standaard daglenzen kan MiSight® de verergering van bijziendheid met meer dan de helft afremmen.6 MiSight® lenzen voelen en zien eruit als normale zachte contactlenzen, maar hebben een speciaal optisch design genoemd ActivControl™ Technology. Deze technologie maakt dat progressieve bijziendheid wordt afgeremd, terwijl de lens tegelijkertijd scherp zicht geeft.

Doe de oogcheck en kom langs bij ons in Tegelen

Knippert uw kind veel met de ogen? Zijn er hoofdpijnklachten, andere signalen of zit bijziendheid in de familie? Zorg voor de ogen van uw kind. Laat zijn of haar ogen door de Myopie Management specialisten van Unique Optiek & Optometrie controleren. Ook vertellen we graag meer over de MiSight® 1 day daglenzen. Jullie zijn van harte welkom in onze winkel in Tegelen.

1 Flitcroft DI. The complex interactions of retinal, optical and environmental factors in myopia aetiology. Prog Retin EyeRes. 2012 Nov;31:622-660.

2 Morgan P. Is Myopia Control the Next Contact Lens Revolution? The Optician, 2016

3 NRC.nl. Forse Toename Blindheid Dreigt. Dec, 2017

4 Holden BA, Fricke TR, Wilson DA et al. Global Prevalence of Myopia and High Myopia and Temporal Trends from 2000 through 2050. Ophthalmology. 2016; 123:1036-42.

5 Chamberlain P, Back A, Lazon P, et al. 3 year effectiveness of a dual-focus 1 day soft contact lens for myopia control. Presented at the 40th British Contact Lens Association Clinical Conference and Exhibition; 10 June 2017; Liverpool, United Kingdom

6 Data on file, CooperVision.