Loading...

procornea med sclera lenzen 2019 hoofd

MED+ SCLERA LENZEN: SPECIAAL ONTWORPEN VOOR UNIEKE OGEN

Contactlenzen zijn er in allerlei soorten en maten. U heeft vast weleens gehoord van harde lenzen en zachte lenzen of van maandlenzen en daglenzen. Maar wist u ook dat contactlenzen in verschillende groottes verkrijgbaar zijn? Grotere lenzen die ook het witte gedeelte van het oog bedekken, noemen we sclera lenzen. Bij Unique Optiek & Optometrie in Tegelen vertellen we u er graag meer over.

Eerste hulp bij uw ogen

Standaard contactlenzen bedekken vaak alleen uw hoornvlies. Dit is het doorzichtige deel van het oog, vóór de iris. Echter, sclera lenzen zijn over het algemeen een slag groter en vallen over de cornea, het witte gedeelte van het oog (de sclera). De lens lijkt op het eerste gezicht erg groot. Eenmaal op het oog merkt u dat de lens vanwege het formaat juist zeer comfortabel gedragen kan worden.

Wanneer komt u in aanmerking voor sclera lenzen?

Als ervaren opticien bieden wij sclera lenzen aan bij bijzondere oogvormen en onregelmatige oogoppervlakken. Wanneer het hoornvlies beschadigd of vervormd is, geven traditionele contactlenzen en brillen namelijk vaak onvoldoende bescherming en/of verbetering van het zicht. Tevens zijn sclera lenzen een goede oplossing bij chronisch droge ogen. De vochtlaag tussen de lens en het oog zorgt ervoor dat droge en pijnlijke hoornvliezen goed worden bevochtigd tijdens het dragen van deze lenzen. Dit type lens kan ook een uitkomst bieden voor mensen met een regulier hoornvlies die standaard lenzen niet goed verdragen of onvoldoende zicht hebben.

Wat zijn de voordelen van deze lenzen?

U voelt de contactlenzen bijna niet zitten op het oog. Dit maakt ze zeer comfortabel.

  • Ze zijn geschikt voor mensen met keratoconus, een kegelvormige afwijking van het hoornvlies.
  • Ze zijn perfect als bescherming voor mensen met droge ogen.
  • Speciaal geschikt voor mensen die ooglaserchirurgie of een corneatransplantatie hebben ondergaan.
  • Sclera lenzen zijn verkrijgbaar in hoge sterktes.

Onze professionals zijn speciaal opgeleid op het gebied van MED+ contactlenzen. Denkt u dat dit type lenzen een oplossing voor u kan zijn? Kom langs bij Unique Optiek & Optometrie in Tegelen en vraag ons naar de mogelijkheden.