Loading...

kies de torische lens nkl 2017

KIES DE TORISCHE CONTACTLENS DIE BIJ U PAST

Een cilinderafwijking, ook wel astigmatisme genoemd, wordt veroorzaakt doordat het oog niet precies rond is. Sommige ogen hebben meer de vorm van een rugbybal dan van een voetbal. Deze oogafwijking is gelukkig uitstekend te corrigeren met torische lenzen, ook wel cilinder lenzen genoemd.

Na een oogmeting door onze contactlensspecialist worden er zogenaamde torische contactlenzen gemaakt die twee sterktes combineren. Daarmee krijgt u een scherp beeld op uw gehele netvlies. Torische lenzen zijn in verschillende uitvoeringen leverbaar zowel zacht als hard maar ook als nachtlens. Hieronder hebben wij de diverse mogelijkheden op een rijtje gezet:

Conform®

Conform® contactlenzen zijn harde lenzen die volledig voor uw ogen op maat worden gemaakt. Door het speciale ontwerp zijn deze harde lenzen extreem comfortabel en geven ze het scherpst mogelijke zicht. Of u nu een beginnende lensdrager bent of gewend bent aan het dragen van contactlenzen, Conform® is voor iedereen een goede oplossing, en dus ook als u een cilindrische afwijking hebt.

Nachtlenzen®

Slapend uw ogen corrigeren. Het lijkt te mooi om waar te zijn. Gelukkig is dit geen sprookje want Nachtlenzen® draagt u alleen ’s nachts en zorgen ervoor dat u overdag geen bril of lenzen meer nodig hebt. De lenzen raken uw ogen niet en drijven als het ware op uw traanfilm. Door de speciale vorm zorgt die traanfilm ervoor dat de voorkant van het hoornvlies, zonder dat u dit merkt, platter wordt. ’s Morgens haalt u de lenzen uit uw ogen en kunt u zonder problemen de gehele dag uitstekend zien. Onze contactlensspecialist kan u na een meting precies vertellen of u met een cilinder ook Nachtlenzen® kunt dragen.

torische lenzen artikel v1