Loading...

Het kiezen van de juiste zonnebril

HET KIEZEN VAN DE BESTE ZONNEBRIL

Een zonnebril kopen lijkt zo simpel: u zoekt een exemplaar uit, kijkt of het montuur u leuk staat en rekent af. Aangezien een zonnebril echter vooral dient als zonbescherming, zijn er wel een paar dingen die belangrijk zijn bij het uitkiezen van een zonnebril.  Aan de hand van een paar punten leggen we uit waarop u moet letten om de beste zonnebril te vinden.

Goedkope zonnebrillen zijn niet altijd goed

Uiteraard wilt u een zonnebril voor de beste prijs. Toch is het verstandig niet blind te varen op een leuke aanbieding. Wist u bijvoorbeeld dat het dragen een slechte zonnebril schadelijker is dan zonder zonnebril naar buiten gaan? Uw pupillen verwijden zich namelijk door de donkere glazen. Deze glazen houden wel het felle licht, maar niet de schadelijke UV-stralen tegen. Hierdoor loopt u meer risico op oogveroudering en bijbehorende oogziektes als staar. Zonde!

Waarvoor gaat u de zonnebril gebruiken?

Het is goed bij de basis te beginnen. Zit u veel op de weg, gaat u het dragen tijdens het (water)sporten of wilt u vooral een zonnebril om mee te flaneren over de winkelstraten? Door uw wensen in kaart te brengen weet u straks beter welke zonneglazen en welk model u moet kiezen.

Het CE-kenteken voor zonneglazen

De brillenglazen zijn uiteraard het belangrijkst aan een zonnebril. Deze bepalen immers of de zonnebril doet waarvoor hij bedoeld is: uw ogen beschermen tegen de zon. Sinds 1995 mogen zonnebrillen binnen de EU alleen nog verkocht worden als ze het zogenaamde ‘CE-kenteken’ dragen. Dit keurmerk is te herkennen aan de letters ‘CE’ gevolgd door een getal van 0 tot 4, waarbij 0 staat voor hele lage UV-filtering en 4 voor een hele sterke. Meer is niet altijd beter; dit hangt af van uw behoeftes. Zo is 4 minder geschikt voor chauffeurs. Wij informeren u graag welk zonneglas het best bij u past..

Draagcomfort

Of een zonnebril u goed staat en lekker zit, hangt onder andere af van de pasvorm. Kunststof is vaak lichter en daardoor comfortabeler dan bijvoorbeeld metaal, wat vaak zwaarder is en op een gegeven moment ‘door gaat wegen’. Het scheelt als de zonnebril goed afgepast wordt op uw hoofd. Ook hiervoor geldt dat we u graag helpen.

Kleine kwaliteitstest die u zelf kunt doen

Als u een goede zonnebril op uw neus heeft, mag u geen oneffenheden zien in het glas. Focus uzelf op een bepaald voorwerp en beweeg de bril op en neer: het beeld mag dan niet vervormen.

Betaalbare zonnebril mét advies en service

Tegenwoordig kunt u heel goedkoop online een zonnebril op de kop tikken en ook bij drogisten en souvenirwinkeltjes is het eenvoudig een goedkope zonnebril te vinden. Het nadeel hiervan is dat u de service, adviezen en de kwaliteit van een opticien mist. Investeer daarom in een goede zonbescherming voor uw ogen: ook wij hebben zonnebrillen in verschillende prijsklassen. Laat u adviseren!