Loading

procornea artikel 2021 hoofd 8

EVER CLEAN LENZENVLOEISTOF VOOR PERFECT SCHONE CONTACTLENZEN

Hoe zorgt u dat uw contactlenzen optimaal blijven presteren? Het dagelijks schoonmaken van de lenzen met vloeistof is belangrijk voor het draagcomfort en het onderhoud ervan. Er zijn verschillende soorten vloeistoffen verkrijgbaar, maar welke werkt nu het beste? De alles-in-een lenzenvloeistof Ever Clean is een echte aanrader en geschikt voor alle lenstypen. Bij Unique Optiek & Optometrie in Tegelen vertellen we u er graag meer over.

Hoe werkt Ever Clean lenzenvloeistof?

Ever Clean is een unieke alles-in-één lenzenvloeistof die reinigt en desinfecteert met behulp van een bijzonder systeem. Een speciale lenshouder met ingebouwd druksysteem reinigt, desinfecteert en bevochtigt uw contactlenzen zonder dat u deze handmatig hoeft te behandelen.

Uw contactlenzen onderhouden

Door uw lenzen dagelijks te reinigen, voorkomt u dat eventuele vervuilingen, bacteriën of aanslag zich ophopen op de contactlens. Goed onderhoud zorgt daarmee voor draagcomfort en een perfect zicht. Laat uw lenzen echter nooit in contact komen met water of speeksel, omdat hier mogelijk bacteriën inzitten die ooginfecties kunnen veroorzaken. Door uw lenzen op een juiste manier met Ever Clean lenzenvloeistof te reinigen, weet u zeker dat u schone, gereinigde en gedesinfecteerde lenzen draagt.

Het belang van hygiëne

Naast de juiste vloeistof zijn persoonlijke hygiëne en een schone lenzenhouder minstens zo belangrijk. Voordat de contactlenzen op het oog worden gezet of eruit worden gehaald, dient u uw handen grondig te wassen met een milde zeep. Vermijd zeep die lanoline, crèmes en/of parfums bevat. Spoel vervolgens uw handen goed af met water en droog ze daarna met een pluisvrije theedoek. Lees voordat u de lenzen gaat dragen de bijsluiter goed door, zodat u op de hoogte bent van belangrijke informatie zoals de houdbaarheidsdatum.

Wilt u meer weten over Ever Clean lenzenvloeistof en het onderhouden en reinigen van uw contactlenzen? Bij Unique Optiek & Optometrie in Tegelen kunnen we u hier uitgebreid over informeren.