Kleurentest ogen

Kleurentest ogen online bij Unique Optiek. Heb jij het vermoeden dat je kleurenblind bent of dit in ieder geval ervaart in het dagelijks leven? Doe dan bij ons online de EnChroma ogen kleurentest. Deze kleurentest test op diverse varianten van kleurenblindheid. Na de test ontvang je direct de uitslag en alle aanvullende informatie. Zo weet je direct of je in aanmerking komt voor een kleurenblindbril.

Kleurentest ogen voor kleurenblindheid

De kleurentest ogen, oftewel de kleurenblindtest onderscheidt drie typen kleurenblindheid. Zo wordt er onderscheid gemaakt tussen Deutan, Protan en Tritan.

Deutan is een rood-groene kleurenblindheid, waarbij de groene kleuren worden verward met oranje en rood. Deze drie kleuren zijn onderling moeilijk te onderscheiden. De Protan variant is een ander type rood-groene kleurenblindheid. Bij deze variant wordt er niet voldoende op de rode kleur gereageerd, maar juist op de groene kleur. De kleuren groen, geel, oranje, rood en bruin lijken allen op elkaar.

Verder hebben we nog de Tritan variant. Deze variant wordt gekenmerkt door een verlies aan de kleur voor blauw- en geeltinten. Dit type kan veroorzaakt worden door verschillende factoren zoals leeftijdsgebonden of genetische factoren. Een complete diagnose op Tritan is niet mogelijk met online testen.

De uitslag van de kleurentest

De uitslag van de kleurentest ogen ontvang je direct na het invullen van de test. Mensen met een normaal kleurzicht zullen in de test de verborgen vormen bijna altijd goed kunnen zien. De mensen die last van kleurenblindheid ervaren zullen deze vormen minder goed tot niet kunnen waarnemen.

Kom jij in aanmerking voor kleurenblindheid dan kun je direct via de website jouw EnChroma bril bestellen. De EnChroma bril is effectief in 80% van de gevallen die last hebben van de Protan of Deutan variant.

Meer informatie over de EnChroma bril

Wil je meer weten over de EnChroma bril? Onze specialisten staan dagelijks klaar om al je vragen te beantwoorden en je te voorzien van het beste advies rondom de ogen kleurentest en EnChroma bril.

De EnChroma bril zorgt ervoor dat mensen die last hebben van kleurenblindheid een meer normale weergave van kleuren kunnen waarnemen. De bril kent veel voordelen zoals: is makkelijk te reinigen, anti-kras, bevat anti-reflectie coatings en daarnaast is de bril verkrijgbaar in moderne monturen en kunnen glazen op sterkte of multifocaal worden ingezet.

Bezoek onze winkel om de bril fysiek te passen of als het niet mogelijk is dan kun je online jouw favoriete EnChroma monturen reserveren en thuis laten bezorgen. Thuis kun je ze rustig proberen. Reserveer nu jouw monturen eenvoudig en snel!

Op de animatie hieronder zie je het grote verschil van het gebruik zonder de EnChroma kleurenblind bril en het verschil met de kleurenblindbril.

Kleurentest ogen