Kleurenblind rood

Kleurenblindheid komt regelmatig voor. Zo’n 8% van de mannen en 0,5% van de vrouwen heeft hier last van. Kleurenblind betekent niet dat je helemaal geen kleuren kunt zien, maar dat je het verschil tussen twee of meerdere kleuren minder goed kunt waarnemen en deze dus niet goed van elkaar kunt onderscheiden. De kleuren die vaak met elkaar verward worden zijn de kleuren rood, groen, geel en blauw.

Merk jij of eventueel je kind dat je moeite hebt met het onderscheiden van rode kleuren, dan kan een kleurenblindheid test voor rode kleuren een uitkomst bieden. Het testen gaat onwijs gemakkelijk en snel via onze website. Je krijgt direct de uitslag en kunt waar nodig ook direct actie ondernemen. De oplossing voor kleurenblindheid is namelijk heel simpel!

Kleurenblind rood

Rood kleurenblind testen

Ben je benieuwd of je kleurenblind bent voor rode kleuren? Doe dan hieronder de test.

Bril voor rood kleurenblind

De oplossing voor (rode) kleurenblindheid is de EnChroma bril. Deze bril is speciaal ontworpen voor mensen die last hebben van kleurenblindheid. De EnChroma bril is een optisch hulpmiddel. Dit betekent dat het ondersteunt in je dagelijkse leven, maar de kleurenblindheid niet kan verminderen of oplossen. De bril ondersteunt bij het waarnemen van de juiste kleuren en tinten.

Tijdens de kleurenblindtest is er getest op drie typen kleurenblindheid: Deutan, Protan en Tritan. Deutan is een rood-groene kleurenblindheid, waarbij de groene kleuren worden verward met oranje en rood. Deze drie kleuren zijn onderling moeilijk te onderscheiden.

De Protan variant is een ander type rood-groene kleurenblindheid. Bij deze variant wordt er niet voldoende op de rode kleur gereageerd, maar juist op de groene kleur. De kleuren groen, geel, oranje, rood en bruin lijken allen op elkaar. Verder hebben we nog de Tritan variant, echter sluit deze variant niet aan op rode kleurenblindheid. Deze variant wordt namelijk gekenmerkt door blauw-gele kleurenblindheid.

Waarom een EnChroma bril voor kleurenblind rood?

De EnChroma bril komt goed van pas bij rode kleurenblindheid. De bril kent vele opties en voordelen:

 • Maximale UV-bescherming
 • Antireflectie coatings
 • Anti-kras
 • Moderne monturen
 • Eigen sterkte en multifocale glazen
 • Makkelijk te reinigen
 • De bril komt met een premium etui, schoonmaakdoekje en tasje
 • Zonder sterkte kan de bril gemakkelijk over lenzen gedragen worden
 • Hoge klantenbeoordeling
 • Zowel voor kinderen als volwassenen
 • Online te reserveren en thuis uitproberen
 • Verzending naar Nederland, België en Duitsland

Probeer een speciale bril tegen rode kleurenblindheid

Heb je de kleurenblindheid test gedaan en kwam daaruit naar voren dat je last hebt van rode kleurenblindheid? Dan is het tijd voor een EnChroma bril. Deze speciale bril kun je direct bij ons online reserveren, thuis laten bezorgen en uitproberen. Of kom langs bij ons op locatie in hartje Tegelen. In de winkel kunnen we je direct helpen met het passen van jouw EnChroma bril en direct al je vragen beantwoorden.

Via de website kun je gemakkelijk jouw favoriete monturen reserveren of eenvoudig een persoonlijke afspraak inplannen bij ons in de winkel. Onze EnChroma specialisten staan van dinsdag t/m zaterdag klaar om je te helpen. In de winkel hebben we diverse standaard EnChroma monturen op voorraad, maar daarnaast is het ook mogelijk om een regulier montuur te kiezen en daarin de EnChroma glazen te laten plaatsen. Op die manier kun je geheel je eigen bril samenstellen.

Als het niet mogelijk is om ons fysiek een bezoekje te brengen dan hebben we de mogelijkheid om online je favoriete monturen te reserveren en deze vervolgens thuis uit te proberen. Onze EnChroma specialisten zullen je bellen om de verwachtingen en het gebruik van de brillen met je door te spreken. Daarna kun je zelfstandig thuis aan de slag met het testen van de EnChroma brillen.

Mocht je nog vragen hebben over de EnChroma bril, rode kleurenblindheid of het testen op kleurenblindheid, neem dan contact met ons op. Wij staan je graag telefonisch of fysiek te woord en geven antwoord op al je vragen. We hopen je snel verder te mogen helpen!

Kleurenblind rood

Meer informatie of een kleurenblind bril uitproberen?

Neem contact met ons op via 077-3731453 of contact@uniqueoptiek.nl of via onderstaand contactformulier.

Contactformulier

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op via ons telefoonnummer 077-3731453 of via contact@uniqueoptiek.nl. Let op! Onze reactie kan in de spamfolder belanden.