EnChroma test – Kleurenblindheid test

Weet je niet zeker of je kleurenblind bent? Doe dan hier online de EnChroma test.

Je ontvangt na de EnChroma test direct aanvullende informatie over kleurenblindheid en de verschillende vormen daarvan. Je weet dan gelijk of je in aanmerking komt voor een kleurenblindbril!

De uitslag van de EnChroma test

Mensen met een normaal kleurzicht kunnen de verborgen vorm in alle of bijna alle testomstandigheden zien. Wanneer mensen met een normaal kleurzicht de EnChroma bril dragen, zien ze een “color boost”-effect. De kleuren lijken te “knallen” met een buitengewone levendigheid. Dit effect, “chromatische contrastverbetering” genoemd, is hoe deze lens ook mensen met kleurenblindheid helpt.

Er zijn verschillende typen kleurenblindheid:

  1. Deutan
    ‘Deutans’ zijn mensen met ‘deuteranomalie’, een soort rood-groene kleurenblindheid waarin de groene kegeltjes niet genoeg groen detecteren en te gevoelig zijn voor geel, oranje en rood.Groen, rood en geel kunnen zij moeilijk onderscheiden. Het kan ook moeilijk zijn om het verschil te zien tussen blauw en paars of roze en grijze kleuren.
  2. Protan
    Protan is een type rood-groene kleurenblindheid, waarbij de rode kegeltjes in het oog niet voldoende rood licht detecteren, maar in plaats daarvan meer op groen licht reageren. Het gevolg hiervan is dat kleuren als groen, geel, oranje, rood en bruin veel op elkaar lijken.
  3. Tritan
    Dit type wordt gekenmerkt door een verlies aan kleur voor blauw- en geeltinten. Dit type kleurenblindheid kan veroorzaakt worden door leeftijdsgebonden factoren, genetische factoren en blootstelling aan bepaalde toxines zoals kwik.Een complete diagnose is niet mogelijk bij online testen.

De brillen zijn het meest effectief voor rood-groene kleurenblindheid. Bij 80% van de mensen met een Protan- of Deutanafwijking bieden ze een uitkomst. Meestal direct, maar het kan ook even duren voor veranderingen zichtbaar worden.

Meer informatie over de EnChroma test

EnChroma bril proberen? Dan kan je altijd een afspraak maken met een van de specialisten van Unique Optiek & Optometrie in Tegelen. We hebben de standaard monturen op voorraad.

Indien je liever zelf een montuur uitzoekt, dan is dit ook mogelijk. Houd dan wel rekening met een langere levertijd, aangezien dit maatwerk betreft.

EnChroma kleurenblindbril testen?

Alle vragen aangaande de EnChroma kleurenblind-bril kan je met onze specialisten vanuit huis telefonisch doornemen.

Geïnteresseerd in de kleurenblind-bril of wil je iemand hiermee verrassen? Via onderstaande knop ga je naar onze pagina om de brillen te bekijken en te reserveren. Wij staan klaar met antwoorden, advies en oplossingen.