EnChroma Kleurenblindbril kopen

De kleurenblind bril van het gerenommeerde Amerikaanse bedrijf EnChroma was tot voor kort enkel online vanuit de Verenigde Staten te bestellen. Vanaf nu is dit verleden tijd.

Vol trots kan Unique Optiek & Optometrie uit Tegelen mededelen dat wij de eerste winkel in Europa waren die de veel geprezen kleurenblind brillen van EnChroma aanmeet en verkoopt. Onze vakkennis in oogzorg, gecombineerd met de technologie van EnChroma, bieden een verbetering in het kleurenzicht en contrast voor 80% van de mensen met kleurenblindheid in Nederland.

EnChroma kleurenblind-bril testen?

Alle vragen aangaande de EnChroma kleurenblind bril kan je met onze specialisten vanuit huis telefonisch doornemen.

Dus ben je geïnteresseerd in de kleurenblind-bril of wil je iemand hiermee verrassen? Via deze link ga je naar onze pagina om de brillen te bekijken en te reserveren. Wij staan  klaar met antwoorden, advies en oplossingen. Op alle kleurenblind-brillen 30 dagen Niet tevreden, Geld terug garantie!

EnChroma bij Unique Optiek

Als eerste winkel in Europa met EnChroma brillen geniet je bij ons van de volgende voordelen:

 • Hoge klantbeoordeling
 • Online reserveren
 • Outdoor & indoor kleurenblind brillen
 • Voor kinderen en volwassenen
 • Eigen sterke of multifocaal
 • Online kleurenblind test

EnChroma bril als optisch hulpmiddel

Het is goed te weten dat de kleurenblind bril een optisch hulpmiddel is voor mensen die kleurenblind zijn. De bril is geen remedie voor kleurenblindheid. De glazen zijn effectief voor ongeveer 4 van 5 rood/groene kleurenblinde mensen en bieden geen 100% kleurzicht.

Het duurt ongeveer 5 tot 15 minuten voor het effect van de lenzen merkbaar is. Resultaten variëren afhankelijk van het type kleurenblindheid en per persoon.

De kleurenblind bril van EnChroma

De meeste mensen die last hebben van kleurenblindheid zijn niet blind voor kleur, maar hebben moeite met het zien van bepaalde kleuren en tinten. Bij het normaal identificeren van kleuren komt er licht binnen in het oog. Dat activeert de drie fotopigmenten die gevoelig zijn voor verschillende delen van het zichtbare kleurspectrum (blauw, groen en rood). In een normaal oog overlappen de groene en rode fotopigmenten.

Voor mensen die last hebben van kleurenblindheid is deze overlapping meer uitgesproken, waardoor verschillende tinten niet of heel moeilijk van elkaar te onderscheiden zijn. De absorptie van licht in de juiste verhouding door de drie fotopigmenten in het oog is van cruciaal belang voor kleurperceptie. En dat is waar EnChroma om de hoek komt kijken. Het Amerikaanse bedrijf creëerde een speciale, optische technologie (‘Multinotch’ filteren). De technologie is gebaseerd op meer dan tien jaar onderzoek en verwijdert kleine stukjes licht, waar de rode en groene kegels elkaar het meest overlappen. Dit zorgt voor een meer accurate verhouding van licht, waar de drie fotopigmenten binnenkomen.

Kortom: mensen die last hebben van kleurenblindheid zien een meer normale weergave van kleur. Kleurenblinden nemen hierdoor verbeterde kleuren waar en het vermogen om kleuren te onderscheiden en de diepte- en detailperceptie verbetert.

De kosten van een Enchroma bril

We kunnen ons voorstellen dat je benieuwd bent naar de specifieke kosten van een EnChroma kleurenblind bril. Helaas kunnen we daar niet direct antwoord op geven omdat dit afhankelijk is van de specifieke wensen. Daarom gaan we graag met je in gesprek om erachter te komen waar de bril aan moet voldoen.

Wil je deze bijvoorbeeld graag combineren met enkelvoudige of zelfs multifocale glazen? Dan heeft dat uiteraard invloed op de prijs. De vanaf prijs ligt momenteel op € 199,- maar voor een exacte prijsopgave vragen we graag contact met ons op te nemen.

 

Kleurenblindheidsweetjes

 • 8% van de mannen is kleurenblind. Voor vrouwen is dit 0.5%.
 • Kleurenblindheid wordt meestal genetisch overgedragen en gedragen op het X-chromosoom.
 • Hoewel kleurenblindheid vaak als lichte handicap wordt beschouwd, wijst onderzoek uit dat tweederde van de mensen het als een echte handicap ervaart/beschouwt.
 • Een vader kan zijn rood-groene kleurenblindheid niet doorgeven aan zijn zonen. Als de moeder rood-groen kleurenblind is, zullen al haar zonen ook kleurenblind zijn.
 • Kleurenblindheid wordt ook ‘Daltonisme’ genoemd, omdat John Dalton er het eerste wetenschappelijke artikel over schreef.
 • Het is zeldzaam, maar kleurenblind zijn aan één oog is mogelijk. Dit heet unilaterale dichromacy.
 • Voor kleurenblinde mensen is de veel gebruikte combinatie rood (fout) en groen (goed) geen gunstige. Dit kan bijvoorbeeld bij het stoplicht voor verwarring zorgen.

 

EnChroma kleurenbril test en mogelijkheden

Heeft zoon of dochter last heeft van kleurenblindheid? Doe dan de EnChroma test op onze website. Benieuwd of de EnChroma kleurenblindbril iets voor jou is? Onze EnChroma specialisten waren de eersten in Europa en zijn door hun ruime ervaring met deze bril de aangewezen personen om het juiste glas aan te meten voor de best mogelijke ondersteuning.

Naast de standaard modellen van het merk zelf kunnen de EnChroma glazen door onze opticiens in bijna alle brillen uit onze collectie geplaatst worden, waardoor je de mooiste bril die je maar kunt wensen kan samenstellen. Ook op sterkte en zélfs multifocaal. Neem voor vragen of het maken van een afspraak gerust contact op via het contactformulier. Wij helpen je graag verder!

Waarmee kunnen wij helpen?

Praat direct met één van onze specialisten.

Hoge kwaliteit lenzen en brillen

Specialistische oogzorg

Kleurenblind specialist

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws omtrent nieuwe collecties, aanbiedingen en informatie van Unique Optiek & Optomotrie.

Nieuwsbrief