Loading...

De juiste zonnebril bij uw gezicht 1

DE JUISTE ZONNEBRIL BIJ UW GEZICHT!

Het is belangrijk dat u een mooie zonnebril uitkiest die uw gezicht flatteert. U wilt er met een zonnebril net zo modieus uitzien als een beroemdheid, toch? Enkele tips voor het uitzoeken van de juiste zonnebril!

Het ovale gezicht

Deze gezichtsvorm wordt beschouwd als de meest ideale. Ovaalvormige gezichten zijn erg veelzijdig en haast alles past bij dit gezicht. Pik er één uit die breder is (of op zijn minst even breed) als het breedste deel van uw gezicht.

Het ronde gezicht

Heeft u een rond gezicht, dan is uw ideale zonnebril er één die uw gezicht langer en slanker maakt. Rechthoekige vormen slagen daar bijzonder goed in, alhoewel eigenlijk elke hoekige vorm goed genoeg is. Houd uw montuur klein en kies ook hier voor een montuur dat breder is (of op zijn minst even breed) als het breedste deel van uw gezicht.

Het hartvormige gezicht

Het hartvormige gezicht of de omgekeerde driehoek vraagt een zonnebril die de bovenste helft van uw gezicht accentueert en de wangen minimaliseert. Uw zonnebril moet uw ogen, wenkbrauwen en uw voorhoofd benadrukken. Ideaal zijn die katachtige zonnebrillen die u al wel gezien hebt, die zijn perfect voor u omdat ze de oogzone breder maken. Metalen monturen, vooral die zonder onderste rand zijn eveneens een geweldige keuze. Felgekleurde monturen kunt u ook goed hebben, omdat die de aandacht op uw ogen houden. Maar ook zogenaamde Aviator zonnebrillen, die momenteel helemaal hip zijn, zullen u geweldig staan!

De juiste zonnebril bij uw gezicht 2

Het vierkante gezicht

Is uw gezicht vierkant, dan moet u een zonnebril uitzoeken die de hoeken verzacht. Zet geen vierkante bril op, dat maakt uw gezicht alleen maar nog vierkanter! Een afgeronde of een ovaalvormige bril vormt een aangenaam contrast met uw gezicht. Een montuur in de vorm van kattenogen doet het goed bij uw gezichtsvorm. Ook een goede keuze is een kleine bril die niet te veel diepte heeft, maar genoeg breedte om uw ogen en wenkbrauwzone breder te maken.

Het ruitvormige gezicht

Mensen met een ruitvormige gezichtsvorm hebben een tamelijk hoekig gezicht en dus hebt u een zonnebril nodig die de lijnen verzacht. Een ovaalvormige zonnebril is de beste keuze voor u en de licht gebogen vierkante monturen zijn ook geen slechte keuze. Kies geen zonnebril die té breed is voor uw gezicht, dus niet ééntje die breder is dan uw jukbeenderen.

Bovenstaande adviezen helpen u aardig op weg, mocht u hulp nodig hebben dan helpen onze medewerkers u ook graag!