Loading

Comfortabel lenzen dragen met hooikoorts 1

COMFORTABEL LENZEN DRAGEN MET HOOIKOORTS

Hooikoorts en contactlenzen, het lijkt geen goede combinatie. Een behandeling van hooikoorts bestaat tot nu toe vaak alleen uit oogdruppels, maar uit onderzoek is gebleken dat het dragen van DAILIES®AquaComfortPlus® daglenzen uw hooikoortsklachten juist sterk kan verminderen¹²³!

Het onderzoek

Contactlensdragers die nog geen symptomen vertoonden, maar wel positief reageerden op een allergietest met pollen, werden via de lucht blootgesteld aan de pollen waarvoor ze allergisch waren. Dit gebeurde in drie omstandigheden: zonder contactlenzen, met DAILIES®AquaComfortPlus® daglenzen en daglenzen van een ander merk. De volgorde was compleet willekeurig. Voor de test werd goed in kaart gebracht welke tekenen van allergie op hun oog te zien waren en welke symptomen de proefpersoon had. De proefpersoon zelf moest tijdens de test de ernst en de duur van zijn symptomen beoordelen.

Comfortabel lenzen dragen met hooikoorts 2

Resultaten

Alle proefpersonen vonden dat hun ogen veel beter aanvoelden als ze DAILIES®AquaComfortPlus® contactlenzen droegen dan wanneer ze geen lenzen inhadden. Ze hadden minder last van een branderig en stekend gevoel en de algehele symptomen duurden minder lang. Ook zagen de ogen er beter uit. De andere daglenzen hadden ook een verbeterd comfort tot gevolg, maar het verschil was wel kleiner dan met DAILIES®AquaComfortPlus® daglenzen.

Waarom werkt DAILIES®AquaComfortPlus® beter?

De DAILIES®AquaComfortPlus® daglenzen bevatten een formule met drie ingrediënten die zorgen voor een optimale bevochtiging van het oog. Vooral de door knipperen geactiveerde bevochtigingsmiddelen die uniek zijn aan de DAILIES®AquaComfortPlus® daglenzen maken het verschil. De traanfilm waarop de lens drijft is stabieler en een meer stabiele traanfilm draagt bij tot een beter zicht en meer comfort.

Probeer het zelf!

Wilt u proberen of DAILIES®AquaComfortPlus® ook uw hooikoortsklachten kunnen verminderen? Kom langs, we bespreken graag de mogelijkheden met u.

¹ MR2013 – 272-Allergy and CLs – What your wearers are itching to know. “Originally published in Optician, 07.07.12”

². Wolffsohn J and Emberlain J 2011 CLAE 34 169-172 Role of contact lenses in relieving occular allergy

³  Hayes V, Schnider CM Veys J An evaluation of 1-day disposable contact lens wear in a population of allergy sufferers 2003 26:85-93

⁴ Wolffsohn J et al Clinical Performance of daily disposable soft contact lenses using sustained release technology CLAE 2006:29:127-134