Loading

shamir artikel hoofd 1

BLUE ZERO UV 420 BLAUW LICHT FILTER VAN SHAMIR

In de hightech wereld, waarin wij leven, komen we steeds vaker in aanraking met kunstmatige lichtbronnen. Denk hierbij aan LED-lampen in televisies, computerschermen, tablets, smartphones, maar ook aan de koplampen van uw auto of de lantaarnpaal op de hoek van de straat. Een goede bescherming van uw ogen is dan zeker geen overbodige luxe. Het Blue Zero UV 420 materiaal van Shamir beschermt niet alleen tegen blauw licht, maar ook tegen de UV-stralen van de zon.

Kunstmatig licht

Blauw licht, ook wel kunstmatig licht genoemd, zit in het kleurenspectrum dat wij als mens goed kunnen zien. Doordat in daglicht een veel kleiner percentage blauw licht zit dan in kunstmatige lichtbronnen, worden kleuren overdag helderder. Dit heeft zo zijn voordelen, maar ook zeker zijn nadelen.

Blauw licht absorberen is de oplossing

Waar veel blauw licht coatings alleen het blauwe licht reflecteren, gaat Blue Zero UV 420 verder. Om ervoor te zorgen dat de ontspiegeling zo effectief mogelijk is en om vervelende reflecties te voorkomen, absorbeert de Blue Zero UV 420 coating van Shamir het blauwe licht.

De coating wordt toegevoegd aan het glasmateriaal en is zo in staat het blauwe licht te absorberen in plaats van reflecteren. Het filter zit niet op máár in het glas waardoor het mogelijk is om een gewone en heldere ontspiegeling toe te passen.

Eigenschappen van de Blue Zero UV 420 blauw licht filter:

  • Alle ontspiegelingen van Shamir zijn mogelijk
  • Geschikt voor alle brildragers
  • Geen extra reflecties
  • Grijze/bruine tint tot 8%
  • Erg geschikt als nachtbril (zonder gele tint)

Wilt u zelf ervaren hoe uw kijkcomfort is met een Blue Zero UV 420 coating van Shamir of meer informatie over de mogelijkheden ontvangen? Kom gerust eens langs in de winkel, wij vertellen u graag meer!

shamir blue zero coating naast