Loading...

bijziendheid jongeren verdubbeld

BIJZIENDHEID ONDER JONGEREN IS IN 40 JAAR TIJD VERDUBBELD

Uit onderzoek is gebleken dat jongeren veel sneller aan de bril moeten door het gebruik van smartphones en tablets. Bijziendheid onder jongeren is in 40 jaar tijd zelfs verdubbeld! De tablet en tv zijn bijna niet meer weg te denken uit de huishoudens van tegenwoordig. En als we eerlijk zijn, is het af en toe ook best handig om uw kind een filmpje te laten kijken wanneer u bijvoorbeeld aan het koken bent.

Oogheelkundige Caroline Klaver, die onderzoek deed naar bijziendheid onder jongeren, maakt zich zorgen. “Als u een bijziendheid ontwikkelt die min 6 of meer is, dan heeft u in de rest van uw leven een kans van 1 op 3 dat u slechtziend wordt. Het is op uw 20ste misschien nog geen probleem, maar de ernstige slechtziendheid treedt pas op wanneer u ouder wordt.’’

Voor velen zijn gezonde ogen zo vanzelfsprekend dat ze er niet over nadenken om regelmatig een oogonderzoek te laten uitvoeren. De ooggezondheid is nochtans erg belangrijk en nu helemaal, in de tijd van PC’s, tablets en smartphones.

Oogonderzoek voor jongeren

Kinderen en jongeren gebruiken hun ogen voor het leerproces, eventuele zichtproblemen beïnvloeden dan ook vaak schoolprestaties en andere activiteiten. Kinderen weten vaak niet dat ze slecht zien, waardoor problemen veel moeilijker te ontdekken zijn. Daarom is een regelmatige oogcontrole bij een kind vanaf de leeftijd van vier van groot belang.

Bescherm de ogen tegen blauw licht (waarmee het scherm wordt verlicht)

Wilt u het helemaal goed doen, maak dan gebruik van de ‘Blauw licht-brilletjes’. Deze brillen zijn het wapen tegen vermeende oogschade, veroorzaakt door staren naar het beeldscherm van smartphone of tablet.

Meer advies inwinnen over blauw licht? U bent van harte welkom bij ons in de winkel. Wij adviseren u en uw kind graag over de mogelijkheden.