Loading

alcon aosept plus reinigingsvloeistof contactlenzen hoofd

AOSEPT®PLUS, REINIGINGSVLOEISTOF VOOR CONTACTLENZEN

Voor het schoonmaken van contactlenzen heeft u de juiste lenzenvloeistof nodig. AOSEPT® PLUS is een contactlensvloeistof voor alle typen lenzen die zorgt voor een krachtige reiniging en geschikt is voor gevoelige ogen.

Drievoudige reiniging

Schone lenzen zijn belangrijk, ze vormen de sleutel tot het veilig en comfortabel dragen van contactlenzen. AOSEPT®PLUS reinigt op drie manieren:

1: Reiniging en desinfectie

Waterstofperoxide dringt door tot diep in de lens en doodt kiemen en bacteriën voor een grondige desinfectie en diepe reiniging.

2: Maakt vuil los

Een speciale surfactans verwijdert de aanslag op het lensoppervlak.

3: Verbetert het verwijderen van proteïne

Wanneer u lenzen draagt, zetten zich eiwitten af op uw lenzen. Dit is normaal, maar deze moeten wel verwijderd worden. De bruisende werking van AOSEPT® PLUS verbetert het verwijderen van eiwitten, zodat u kunt blijven genieten van optimaal zicht.

Het geheim van AOSEPT® PLUS

Het desinfectiesysteem van AOSEPT® PLUS is op basis van 3% waterstofperoxide. Waterstofperoxide is ook aanwezig in uw oog, maar dan in een zeer lage concentratie. In geconcentreerde vorm is het een sterke desinfectans en mag het niet direct in contact komen met uw oog. Daarom wordt AOSEPT® PLUS geleverd met een speciale lenshouder, de AOdisc. Deze lenscup bevat een platina schijfje dat de waterstofperoxide neutraliseert. De vloeistof die geschikt is om alle typen contactlenzen mee te reinigen, desinfecteren en te bewaren (na neutralisatie).

De ene vloeistof is de andere niet

Wellicht heeft u het idee dat alle lenzenonderhoudsvloeistoffen hetzelfde zijn, maar dit is zeker niet het geval. De vloeistoffen reageren verschillend op de diverse contactlensmaterialen en op het oog. Wij kunnen u adviseren welke vloeistof de ideale combinatie vormt met uw lenzen en ogen.Of AOSEPT® PLUS ook met uw contactlenzen en ogen een goede combinatie vormt, zoeken we graag voor u uit.

alcon aosept plus reinigingsvloeistof contactlenzen naast 2